Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Een weekend met een Ganda-tweeluik voor onze U13. De thuismatch komt als eerste en we rekenen op Lotje, Corneel, Mats VD en Wolf bij de aanval. Sue, Anton, Mats M en Tom staan in onze defensie.

We beginnen met volle goesting en Corneel kan al snel de eerste treffer voor zijn rekening nemen. Ganda vindt een gaatje voor de gelijkmaker maar dat is zonder Corneel gerekend, die maakt er 2-1 van met een schotje. Wolf kan ook nog scoren voor het einde van het eerste kwart en het is nu 3-1. Onze verdediging verdient hier zeker ook credits want oa Mats en Anton onderscheppen de bal.
De vakken wisselen van functie en meteen Lotje met de steal. In aanval regenen de kansen, iedereen komt tot schot. Tom is, zoals vaak, onze toprebounder. Ganda laat zich niet doen en ze sluiten aan tot 3-2, maar onze aanval is weer op dreef en Anton lanceert Tom met een prachtpas. Ook Sue speelt met de lange bal Mats M aan en die kan wel het gaatje vinden. Wat een heerlijke aanvallen zagen we weer. We gaan rusten met 4-2 en vooral een goed gevoel! Hier zit muziek in.

Lora, Finn en Sep vervangen Tom, Wolf en Anton en hop, het team vertrekt voor een wervelend vervolg van de match. Eerst scoort Finn met een leuke wegspringer op pas van Mats VD, dan is het weer aan Corneel met een handig kansje achter de korf. Een tegengoal brengt ons niet van de wijs en Lora onderschept knap en zo weer naar aanval. Mats VD eerst met mooi schot op een verre pas, niet gemakkelijk om snel te schieten en dus net niet raak, maar erg knap gedaan. En dat wordt even later beloond met een goal voor onze jongste telg en zo is het 7-3. De pas uit de ruimte kon nu wel worden afgewerkt en zo zie je maar, oefening baart kunst!
Nog een laatste keer wisselen de functies en Sep scoort op inloop met pas van Sue. Sue scoort dan zelf twee maal, eerst een wegstapper op de rebound, dan op inside actie. Dan komt de 11-3 uit handen van Mats M. Al goed dat de scheids het zag, want het was “ne losse” en de supporters hadden niet door dat de bal door de korf zoefde… Ook Lora strooit nog met een prachtige dieptepas naar Sue, ontzettend knap gezien! Ganda kan nog een laatste keer scoren en we eindigen met een mooie 11-4 overwinning.

De terugmatch op Ganda moeten we aan de Gentenaren laten met 4-3, maar dat is niet erg, zo gaat het in sport: you win some, you lose some. De supporters hebben in ieder geval met volle teugen genoten van jullie prestatie dit weekend. Bedankt topteam!

Een match die de eerste plaats in de reeks als prijs heeft… een beetje spannend toch wel! ASKC start in aanval en Jolien, Arnout, Tom en Wolf gaan hen dat proberen te verhinderen. Voor ons team is er een herenviertal present: Anton, Lee, Mats VD en Tuur.

Het is wat zoeken bij aanvang, onze tegenstrevers hebben behoorlijk wat lengte in hun ploeg. Kansen komen er uiteindelijk toch en Tuur en Mats proberen ons op voorsprong te zetten. Lee zorgt steeds voor de rebounds zodat we verder kunnen spelen. Het blijft spannend en voor het einde van het eerste kwart kan de thuisploeg toch een eerste schotje scoren en zo draaien de vakken bij 1-0.

Bent komt tussen de lijnen en Lee kan gaan rusten. Onze aanval is in vorm en we zien al snel een mooie doorloper van Arnout en erna geeft Arnout een doorsteekpasje naar Wolf. Er volgt zelfs nog penalty voor Arnout maar de bal wil er niet in. ASKC laat zich niet doen, ook zij kunnen kansen nemen en we rekenen op Tuur en Anton die de bal kunnen afpakken af in de hoogte, Mats en Bent storen de ballijn. Anton zorgt er met zijn krachtige passen voor dat de bal snel naar onze aanval gaat. Het baltempo ligt goed, onze aanval is in form met goeie acties van iederen, rebounds, alles wat je maar wil… behalve de goal. We gaan rusten met 1-0.

Na de pauze is het Tuur die onze score kan openen. Hij vangt de rebound na zijn eigen schot en legt de bal binnen. Bent neemt de 1-2 voor zijn rekening, ruim aangejaagd door de negende man aan de zijlijn. De supporters moeten nu blijven roepen, het lijkt te werken. Bent nogmaals met een cool hoekschot en hop naar 1-3. Te vroeg juichen mogen we nog niet doen, want de roodblauwen gaan erop en erover naar 4-3. De gelijkmaker komt via een prachtpas van Tuur naar Bent en zo staan de bordjes gelijk aan het einde van het derde kwart.

Mats M, Finn en Corneel komen tussen de lijnen en het is Mats M die al snel een penalty versiert en zo staan we 4-5. Mats weer aan zet op inloop, de pas van Arnout en iets comfortabeler voor met 4-6. Jolien met haar signature move: een rebound nemen en schieten maar net niet raak. Aan de andere kant valt wel nog een doelpunt en zo wordt het nog even spannend. Het blijft gelukkig 5-6, en zo wordt de match gewonnen. De eerste plaats wordt gevierd met kidibul en vooral veel lachende gezichten. Prachtig seizoenseinde!

 

Voor de laatste match zakken we af naar Vobako, de kans om ons seizoen afsluiten in schoonheid. De woensdagmatch tegen Borgerhout was niet bepaald onze beste, dus dat willen we toch even rechtzetten. Trekken ten strijde in aanval: Lotje, Sue, Lee en Sep. De verdedigingslinie wordt bemand (en bevrouwd) door Lora, Wenke, Bent en Corneel.

Het zijn de oranjezwarten die het snelst het doel vinden, maar ons team biedt weerwerk: ze vallen goed over vier aan, het baltempo ligt meteen hoog en er wordt hard gewerkt. Kansen komen er voor iedereen, Sue, Lee en Sep gaan voor het schot, Lotje zoekt kansen inside. Na een aantal keer aanvallen is het Sep die onze eerste maakt op pas van Lee. Ondanks goed verdedigend werk van de onzen kan ook Vobako tot mooie kansen komen en ze komen weer op voorsprong met een schot. Lotje is zeer alert en heeft haar handen vol met haar dame die erg handig is met haar aanvalsacties. Ze kan zelfs een keer het schot nog van baan doen veranderen. Sue doet niet onder tegen de dame die ons de vorige match het meest heeft doen bibberen.
In aanval worden onze meisjes aangemaand om meer te durven schieten en Wenke onderneemt meteen enkele pogingen. Lora loopt goed vrij naar de korf, de lange armen van haar dame maken het echter moeilijk om de pas te geven. Vlak voor de rust veren de supporters op bij een kans van Corneel op schitterende pas van Bent, Corneel kan nog hernemen uit de rebound maar de bal wil er niet in. We gaan rusten met 2-1.

Meteen na de rust is Vobako heel efficiënt en ze lopen uit tot 4-1. Even verschieten voor de onzen maar ze herpakken zich snel. Onze kansen lukken helaas niet, maar weer een Vobako-dame die zich laat opmerken met een omdraaier en zo gaat het tot 5-1. Finn en Mats vervangen Bent en Corneel en ze vliegen erin in aanval. Deze keer lukt de bal van Finn over de lange dame van Lora wel en we krijgen de penalty. De bal gaat er niet in, maar Wenke kan de rebound pakken en ze geeft hem weer naar Lora die nu wel scoort. Dames aan de macht want Wenke scoort de volgende na een lange aanval waarin we tot mooie kansen kwamen en tot tweemaal toe de bal konden heroveren op Vobako. Het staat nu 5-3. De vakken wisselen en Lee kan mooi inlopen maar de bal wil er tweemaal niet in. Sep schiet dan maar vanop afstand de aansluitingstreffer binnen. We voelen dat er nog wat inzit, maar een heer van de andere ploeg geeft hen meer zekerheid met een schot. Finn tekent de 6-5 op en dan gaan we naar een spannend einde van de match waarin het over en weer gaat tussen beide teams. Jammer genoeg verandert de stand niet meer.
Een verliesmatch als we de cijfers bekijken, MAAR als we naar de prestatie van ons team kijken is dat zeker niet zo. We hebben mooie combinaties gezien, teamgeest en wil om samen terug in de match te komen. De kansen die er kwamen werden jammer genoeg net niet voldoende afgewerkt om aanspraak te maken op de overwinning. Ook zeer knap verdedigd van onze ploeg. Met name de dames van Vobako lieten zien dat ze erg handig zijn in het creëren van kansen, het was zeker verdiend dat ze die mooi konden afronden. Maar moesten onze meisjes niet zo in form zijn geweest, het hadden er zeker veel meer kunnen zijn. Kortom: een mooie pot korfbal van beide ploegen en de supporters waren meer dan tevreden met deze prestatie. Tijd om erover na te kaarten is er overigens niet, want rushrush de auto in richting Schoten voor de volgende match! En misschien kan daar wél gewonnen worden… dat lees je in het verslag… niet dat we een spoiler willen, maar zeker lezen dus ;-)

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen zit erop. De naronde is voorbij gevlogen en ik merk ook net op dat ik nog enkele verslagen achter sta...Mea Culpa, dus ik kruip voor een laatste keer dit seizoen in de pen om jullie nog een update te bezorgen van de voorbije 3 weken:

 

 

 

Dramatische eerste helft zorgt voor een seizoenseinde in mineur.

Dat de coaches wat anders in gedachten hadden voor deze laatste wedstrijd in de reguliere competitie, mocht blijken uit de time-out die al na 4 minuten moest genomen worden. Toen keken we reeds tegen een 5-1 achterstand aan! Een kentering kwam er niet, wel AKC/Luma heel gemakkelijk met 2 treffers naar 7-1 en een tweede time-out met nog geen 7 minuten op de klok, drong zich op.

AKC/Luma stond prima te ballen, maar gaf bovendien ook een lesje in efficiëntie. Wij verdedigden belabberd, maakten onnodige (stap)fouten, kregen geen bal gemaakt (aanvoerder Jens scoorde er weliswaar 11, maar moest eerlijkheidshalve ook verdedigend in het stof bijten) en bleven individueel onder ons niveau. Jammer voor deze afsluiter onder prima weersomstandigheden, waarbij AKC/Luma vanop alle posities tot scoren kwam en ons met een stevige 20-8 naar de kleedkamers stuurde.

Match gespeeld en pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd konden we de achterstand net iets minder uitgesproken maken (van 26-15 naar 29-22).

Lichtpunt was de invalbeurt van Hendrik die reboundend toch wat weerwerk wist te bieden tegen Jari Hardies en net zoals in het tweede zijn goaltjes meepikte.

Afsluiten doen we op een 6de plaats en dat is toch te weinig voor deze spelersgroep. Nu 2 maanden rust en dan focus naar het nieuwe seizoen!

Ons tweede sluit de competitie af met winst

Renzo opende de score in onze eerste aanval, AKC/Luma wat later via strafworp gelijk, maar met schoten van Thias, Mirthe zwaar onder druk en Hendrik met een stip naar 1-4 op 2 minuten tijd. Wat volgde waren veel één-schotsaanvallen langs beide kanten. Via een score van Joran en Hendrik handig onder de korf bleven we de 3-puntenkloof behouden halverwege de eerste helft (3-6). De inzet bleef hoog, maar de afwerking laag en dus qua doelpunten was het vervolg van de eerste helft een mager beestje. Met nog strafworpen van Pauline en Henk gingen we zo met 6-8 de rust in.

De tweede helft een zelfde beeld totdat Renzo met een one-ander de score op 6-9 bracht, het tegendoelpunt volgde snel en daarna opnieuw Hendrik “de man van de snoepers” dixit Ronny Geurts met een bal onder de korf. Gedronken werd er halverwege bij een 8-10 stand. Renzo met twee zuivere schoten na elkaar bracht ons 4 doelpunten voor en met schoten van Tine, nog eentje van Renzo en Hendrik weerom onder de korf met zijn 5de behielden de 4 punten voorsprong (11-15). Sarah éénhandig op assist van Thias voor de 11-16 en het slotakkoord was nog voor de thuisploeg (13-16).

De laatste thuiswedstrijden van zowel Voorwaarts/Molinos als Edegem/Leader Grain moesten op hetzelfde tijdstip afgewerkt worden en dat leverde afgelopen zondag maar liefst 4 groen getinte teams in het Fort 5 op want zowel Leuven als Verde kwamen op bezoek.

 

Ons tweede team bracht erg dynamisch korfbal op de mat en dat resulteerde in heel wat doelpunten. Vanaf de 3-2 begonnen we stelselmatig de kloof uit te diepen en bij de rust stond er zo al een aardige 16-7 op het bord. Na de pauze bleef er leuk korfbal gebracht worden onder een fijn lentezonnetje waarbij ook youngsters Leon en Joran hun speelminuten kregen en bovendien hun doelpunt mee pikten. In het slot nog 3 tegenprikken van Leuven waardoor de tweede helft in balans kwam qua doelpunten en zo werd er afgefloten bij een ruime 26-17 stand. Mirte stond scherp te schieten en was zeker vanop de vrijworp uiterst secuur en bekroonde dat met de titel van topschutter met maar liefst 8 stuks! Op het einde ook nog een applauswissel voor Tine die de kortbalschoenen aan de haak hangt wegens studies in het buitenland.

Goed gestreden maar net gestrand.

Edegem Leader Grain A - Verde 20-23

Mauro 5 - Jasper 1 - Xander 3 - Liam - Kobe 5 - Yenthro
Luna 4 - Caro VB 1- Amber J - Amber W 1 - Elise - Cleo

Voor onze laatste thuiswedstrijd onder leiding van het nu al legendarische duo Andy-Mark die Edegem vier jaar op de kaart zetten, gingen we een beetje old school, met voor Ambertje voor haar afscheidswedstrijd in het eerste, en met verder ook skipper bossie, liam en de tweeling Mampuy aan de opworp en Amber J, terwijl Kia nog herstellende toekeek.

Hulde aan Amber Waterschoot in haar laatste thuis wedstrijd strijdend en vechtend voor elke bal zoals we haar kennen. zal zeker gemist worden want met deze mentaliteit kom je altijd ver.

In de eerste helft lagen we onder in de rebound zodat Verde veel meer kon herhalen en werkten we te middelmatig af.  Na de pauze lieten we nooit af, bleven strijden voor elke bal en wonnen meer duels maar Verde scoorde steeds gepast als we een remonte dreigden te maken.

Binnen 14 dagen op bezoek bij kampioen Ganda spelen we onze laatste wedstrijd in de huidige kern samenstelling en onder de huidige coaches.

de scores :

Ambertje al noodrem tegen haar stip keurig voor 1-1
2-1 Xander 1e schot binnen
3-2 een sterk spelende Luna
4-5 Een uitstekende Mauro vanop 2,5 meter
5-5 Luna tegen 100 % tot hiertoe
6-8  bosschie dubbel mauro
7-10 Mauro steun Amber
7-13 Verde loopt uit tegen de rust aan omdat wij te weinig scoren

8-15 Nieuwe helft nieuwe moed, Xander.
9-17 Luna keurig omgezette stip
10-17 Mauro steun Luna
11-18 Ingevallen Kobe vanuit de rebound
12-18 Luna steun Kobe
13-19 Mauro aassist Cleo
14-20 Kobe weet de mand hangen vandaag
15-22 Wie anders dan Kobe
16-23 Caro pikt verdiend haar korfje mee
17-23 Mauro blijven strijden maar
18-23 De kobe se
19-23 Kobe met zijn tiende treffer (a en b) van de middag
20-23 Xander met de eindstand  terwijl ook Voorwaarts , al gespeeld en gewonnen , toekeek.

Nog sterk teruggekomen, knap.

Sterke mentale weerbaarheid die Edegem onder leiding van Andy en Mark siert.

Dit was ook mijn laatste verslag.  Veel succes verder iedereen.

Peter

 

Kampioenen bevestigen hun statuut.

Edegem/leader Grain- Verde 27-16

Yenthro 4 - Kobe 5 -Jordy 2 (10 rebounds)- Willy 3 - Nico 2 - Kaay 1

Elise 2 - Lore 3 - Cleo 1 - Maartje 3- Fie 1

Eerste wedstrijd als scheidrechter voor Voorwaarts: legende Wim De Decker, en een gepaste afscheidswedstrijd voor Jordy.

Jordy gekend als schutter scoorde er twee, gaf vier doelpunten en plukte 10 aanvallende rebounds.  We zullen hem zeker missen.

Voor onze laatste thuiswedstrijd kwamen we nog eens pittig en scherp uit de hoek en maakte er liefst 27 .

De 11 opgestelde spelers kwamen allemaal minstens éénmaal tot scoren, een echt teameffort dus.

1-1 Dubbel Kobe op Yenthro
2-1 Willy assist Jordy
3-2 Elise op doorbraak
4-3 Jordy korte kans zelf afgedwongen
5-3 Maartje knap seizoen
6-3 Yenthro strafworpje
7-5 Willy behoudt de kloof
8-5 Kobe heeft zijn afwerkersdagje
9-5 Wederom Kobe
10-6 Cleo voor de dubbele cijfers
11-7 Yenthro vanop afstand
12-8 Willy korte kans
13-9 Yenthro onze laatste voor de rust
13-10 rust

14-10 Jordy handig korte kans
15-11 Nico laten ze efkes staan
16-11 Kaay goed ingevallen
17-12 Elise na onderschepping
18-12 Lore uit de draai
19-13 Maartje neemt terecht haar kans
20-13 Lore twintiger vanop halve afstand
21-13 Lore tegen een hoog percentage
22-14 Maartje als most improved player voor haar derde
23-14 Ja de kobe weer he
24-14 Kobe 10 verschil
25-14 Fieke pikt haar goaltje mee
26-15 Nico nog een keertje
27-16 Kobe gaat de eindstand vastleggen

Binnen 14 dagen nog één matchke tegen promovant Ganda maar de b ploeg die gaat dan nog efkes laten zien wie de beste is.

Peter

Ergens na ongeveer 13 minuten pakt Temse een time-out bij een 1-6 stand in ons voordeel. Geen vuiltje aan de lucht! Knap combinatiekorfbal met kansen over 4 en gevaar langs alle kanten. Temse weet er geen raad mee. Langs onze kant: Stof, Lars, Liam, Imke, Lau en Lars. Die laatste na knap samenspel met Liam. De time-out van Temse heeft enig effect en we incasseren een 3-0. Maar via Liam, Elin en 2x Vogel een, zou je denken, meer dan geruststellende voorsprong: 4-10. Een succesvolle vrijworp van Temse, gevolgd door een gemiste stip van ons geeft Temse de kans om verder dichterbij te sluipen via, de rode draad in onze wankele 1-1 verdediging, een doorbraak: 6-10. Vogel zoekt de zijlijn op en gooit loepzuiver binnen: 6-11. Elin moet een stip toestaan maar Liam neemt wraak na een excellente recup van Joke: 7-12. Uiteindelijk doen we onszelf en zeker ons gebracht spel in die eerste helft tekort en moeten we toestaan dat de 5-puntenkloof slinkt naar een 2-puntenkloof: 12-14 met de rust.

 

We starten de match flitsend en komen 0-2 voor met een eerste shot prijs van Mirte en Henk die een positioneel prima rebound onder de korf beheerst afwerkt. Renzo gaat er in defense te gretig in en via stip 1-2. In het vak met de broers schieten we tot we scoren en uiteindelijk bereikt Tine dat doel: 1-3. Mirte met prima pas op Renzo en 1-4. Thias moet een treffer incasseren en zo wordt het 2-4. Geen vuiltje aan de lucht denkt Thias en hij biedt meteen weerwoord, nadien gesteund met een shot achter de korf van Tine en 2-6. De 2-7 lonkt maar Sarah mist een, op haar afgedwongen, stip en het blijft 4 verschil. No worries denkt Renzo en na knap combinatiewerk tussen Mirte en Sarah legt hij de 2-7 uiteindelijk binnen. Even toch vermelden dat dit knappe combinatiewerk van de meiden geïnitieerd werd door een dito onderschepping van Rik Magic, zonder toverhoed, aan de middellijn. De lange kent geen grenzen! Alleen als hij op een fiets zit. Sarah, altijd in beweging en eens niet op de fiets, mist haar tweede stip van de match waardoor we (op het hart gedrukt door coach Nils) de 3-7 van Temse moeten dulden. Pinanties: dat is trainen, trainen, trainen! Henk moet er 2 in zijn tent toestaan maar halveert dat met een eigen succes op shot en 5-8. Renz en Claudia brengen ons verdiend op 5-10 maar Temse heeft het laatste woord voor de rust: 6-10.

Eindoffensief wordt niet beloond .

Spartacus/NDN A - Edegem Leader Grain A 12-11

Mauro 4 - Yenthro (8 steals - goede match) - Xander 2 - Kobe (12 rebounds) - Liam 1 - Jasper 1

Amber J 1 - Elise 1 - Amber W 1 - Luna (5 steals) - Lore (5 rebounds)

Spartacus nog volop in de degradatiestrijd kon de punten goed gebruiken.  Bij Edegem een aantal afwezigen maar nog capabel genoeg volk in onze brede kern .

De eerste helft kwamen we niet in ons spel aanvallend te weinig schwung beweging en overtuiging.  Ook lagen we veel onder in de rebound zodat Spartacus veel meer kon herhalen. De thuisploeg ging blijkbaar beter om met de wind en weersomstandigheden.

Al wat beterschap de laatste 10 minuten voor de rust na een time-out en vooral de laatste 20 minuten veel meer overtuiging en op jacht naar de gelijkmaker of winst.  Ook vandaag lieten we drie strafworpen liggen en zulke details bepalen dan het eindresultaat.

De remonte van 12-7 naar 12-11 onder leiding van Mauro die de ploeg lanceerde kwam daardoor net te kort .

Scores :

1-1 Amber W pasje Luna
2-2 Mauro met de medewerking van Yenthro
5-3 ver schot Amber J
5-4 Xander werkt knappe aanval steun Kobe
6-5 Elise keurig vanop 2,5 meter
8-5 rust

tweede helft

9-6 dubbel Yenthro op Mauro
11-7 Mauro verre knal
12-8 Xander op schot
12-9 Ingevallen Liam werkt keurig af
12-10 Mauro wederom
12-11 andere invaller bossie mildert tot het kleinste verschil

De gelijkmaker vanop 2,5 meter wordt echter gemist .

Jammer maar een goede inhaalrace en volgende week laatste thuismatch tegen Verde halen we zeker nog eens de punten thuis.

Peter

 

 

 

 

Edegem B ook op het veld Kampioen !

Spartacus - Edegem Leader Grain 6-11 (rust 4-4)

Liam 3 -  Jasper 1 - Jordy 2 - Nico 2 - Willy (12 rebounds) - Fred (6 rebounds)

Fie 1 - Ellen (4 rebounds) - Maartje (8 rebounds) weer uitstekend-Lore 1 -Sarah 1 - Veerle 

De opwarming was aan de overzijde van het rivierenhof waar de c ploeg met verschillende spelers die ook hier aantraden knap gingen winnen met een hoge 12-18 score.

Knap, Hier op Spartacus nog veel meer wind en een dreigende hemel geen korfbalweer maar we moesten erdoor.
Nog twee puntjes nodig om het kampioenschap binnen te halen. 

En dat deden we alweer met een uitgebreide delegatie en vooral dankzij een betere tweede helft.  Tijdens de eerste time vonden we nog moeilijk de mand die we slechts vier keer doorboorden.  Ook vier tegendoelpunten die te vermijden waren want strafworpen, doorlopers en een korte kans tegen de wind in.

Maar in de tweede helft gingen we los ... Proficiat met deze dubbelslag veld- en zaalkampioen.  Nu nog de beachtitel binnenhalen.

De schaarse scores :

1-1 Fie steun Fredje
3-2 Liam vrije bal assist Sarah
3-3 Liam van zeer ver voor de gelijkmaker
3-4 Lore knappe doorloopbal medewerking Willy
4-4 Rust

Tweede time :
4-5 Sarah verre knal
4-6 Liam van bijna aan de middenlijn
5-7 Jordy afgever bossie
5-8 Nico eventjes weg van zijn paalpositie
5-9 Nico korte kans pasje Liam
5-10 Bossie hij valt dan toch
5-11 Jordy dubbel met Jasper

Kampioenen !

Peter

 

 

 

 

 

 

 

Met Jolien en Lotje langs dameskant en een leger heren: Anton, Arnout, Lee, Mats M en Mats VD, Tom, Tuur en Wolf trekken we ten strijde tegen de Blue Sharks uit Gent.

De openingsaanval was meteen een statement: kansen bij de vleet en rebounds om telkens te kunnen herbeginnen. Dit zou het volledige eerste kwart zo verder gaan.
Verdedigend zit het best goed in elkaar maar soms heb je wat pech en zo staat we na het eerste kwart toch 0-3 achter. Dat voelde niet helemaal verdiend, onze defensie deed het prima.
De vakken draaien en Wolf kan onze opening maken na een rebound: 1-3. Met weer wat pech loopt Floriant terug uit naar 1-4 maar niet gepanikeerd want Wolf scoort op pas van Mats. Hij maakt er zelfs een hattrick van en zo weer het kleinste verschil op het scorebord. Zoals vanop de bank werd aangekondigd door Finn: Mats gaat scoren. En dat deed hij dus met een verre knaller! Met gelijke stand de rust in, het mentale voordeel heeft ons team op zak na deze remonte.

Lee met de actie die foutief wordt afgestopt, hij mag vanop de stip de voorsprong noteren, het staat 5-4. Op rozen zitten we nog niet want Floriant maakt er 5-5 en zelfs 5-6 van. Aan ons nu weer dacht Arnout, hij tikt de rebound naar Mats die scoort: 6-6. Spannend! Het laken wordt definitief naar ons getrokken wanneer Wolf met een wondermooie pas Mats kan aanspelen voor de 7-6 eindstand.

Een match met ontzettend veel goeie acties, zo goed dat het noteren erg moeilijk werd en dus in het spelverloop nog niet alle namen zijn genoemd. Wat zagen we van onze spelers:
Jolien verdedigde sterk, ze kon meermaals de bal afpakken en verhinderde veel doorlopers van haar dame.
Lotje, die al een match in de benen had, zorgde met verve voor de assist.
Anton is de man van de krachtige dieptepassen, hij zoekt steeds naar de vrije medespelers.
Arnout, steeds met grote inzet, kon regelmatig vrijkomen en kon goed inschatten wanneer hij moest inhouden tegen een heer die twee koppen boven hem uitstak.
Lee verwent de supporters alweer met mooie kansen, onehanders en acties inside.
Mats M is zoals steeds de snelle man, erg aanwezig in zowel aanval als verdediging zorgt hij dat de tegenstander geen seconde kan rusten.
Mats VD begint meer en meer de vrije ruimte te zien, zowel om zelf te lopen, als anderen aan te spelen. Knappe evolutie.
Tom is de heerser van het luchtruim en hij zette een mooie verdediging neer tegen een toch wel knap spelende heer. Jammer dat hij er niet altijd voor werd beloond.
Tuur kon ook deze week weer meermaals de bal onderscheppen en hij is alom tegenwoordig. Zijn mooie kansen zorgden jammer genoeg niet voor een doelpunt vandaag.
Wolf speelt een beresterke wedstrijd en zet de kers op de taart met een hattrick. Wauw!

De heenmatch was, met het weer erbij, op zijn zachtst gezegd niet onze beste match. De ploeg zou vandaag eens laten zien dat ze beter kunnen dan toen. En wel meteen! Van bij de start zetten Lora, Wenke, Bent en Corneel de toon met een heel mooie en lange aanval. Ze combineren over vier en kansen volgen elkaar op. Hun spel wordt nog niet meteen beloond met een doelpunt, maar het ziet er alvast erg goed uit. Onze verdediging met Lotje, Sue, Finn en Sep laten zien dat ze hun mannetje staan, maar Hoevenen kan toch twee keer een gaatje vinden en ze lopen 0-2 uit. De vakken draaien en ons tweede aanvalsvak is nog wat zoekende. Hoevenen heeft twee grote dames die het moeilijk maken om Lotje en Sue, die goed vrijlopen in de ruimte, aan te spelen. Wat puzzelen en geduldig spelen levert op. Sep loopt in op assist van Sue en het staat 1-2. Een duw tegen een sterk verdedigende Wenke en zo weer twee goaltjes achter aan de rust. Een achterstand die niet aanvoelt alsof we onder liggen qua spel, integendeel!

Even pauze: bijdrinken en wat aanwijzingen van de coaches op zak steken, en dan hop er weer tegenaan.

Prachtige combinatie in aanval en Bent kan de aansluiting maken. Een zeer vinnige actie van een sterk spelende blauwgele heer en zo toch weer twee punten in het krijt. Niet gepanikeerd, de motor draait op volle toeren en Sue scoort op inloop, pas van Sep. Ze tikt haar saldo nog verder aan met een ver schot en we komen op gelijke hoogte. Lora , die alweer een goeie steun beloopt, bedient Bent, die zich meesterlijk vrijspeelt en eindelijk is daar de verdiende voorsprong, 5-4. Ook Corneel ziet zijn inspanningen beloond met een doelpunt en zo naar 6-4. Aan het andere vak nu weer en Finn dikt aan tot 7-4. Hoevenen kan nog milderen vanop de stip en we eindigen met een overwinning van 7-5. Prachtig gevarieerd samenspel, aangevuld met een aantal erg mooie individuele acties in aanval hebben geloond. Ook de verdediging was goed: voorspelen lukt steeds beter, de inlopers van de tegenpartij worden er goed uitgehouden en we pikken hier en daar een bal mee. Supporters hebben duimen en vingers afgelikt en zo is iedereen meer dan tevreden na deze prestatie. Duimen omhoog weeral voor ons team!

Ondertussen zijn we halfweg naronde veld. Onze start op het veld hebben we beetje gemist. Onze eerste 2 wedstrijden waren we niet efficiënt genoeg en misten we een beetje de grinta op het veld. 

Onze openingswedstrijd was tegen Minerva. Tijdens deze wedstrijd hebben we alle weerfenomenen mogen ervaren, veel wind, af en toe zon, druppeltje regen en een koude bries ... Dus na de lekker, droge, comfortabele zaal was dit toch wel even wennen (ook voor de supporters)

Starten aan de wedstrijd: Taco, Anke, Jarre, Marie in verdediging ; Fran, Oskar, Kaat, Seth in aanval ; Lennert, Stan en Lou op de bank

A: Fran - Anke - Oskar - Lennert

V: Marie - Lou - Taco - Seth

W: Kaat - Jarre - Stan

Goede overwinning van onze groen-witten na de voorbije matchen waar meer had ingezeten. Tegen een tegenstander met reboundoverwicht is het boodschap om de kansen goed te kiezen en een hoog percentage neer te zetten. Dat lukte, met zo’n 40 (!) kansen minder dan de bezoekers, lukten we ondanks een nijdige wind een afwerkingspercentage van 25%.

De eerste 10 minuten werden volledig groen-wit gekleurd zodat we Floriant op een 5-0 trakteerden via Hendrik en Renzo met ieder twee stuks en een doorbraak van Tine. De bezoekers met hun eerste treffer dan, maar direct gecounterd door Janne. Renzo en Hendrik toverden dan beiden een one-hander boven en zo 8-1. Schoten van Janne, Christoph en Claudia dikten verder aan tot een 11-3 stand na 20 minuten. Sarah handig onder de korf en wat later via een schot zorgde mee voor de 14-6 ruststand.

Met een team van zeven jongens en één meisje (Sneeuwwitje en de zeven dwergen?) trekken onze U13 ten strijde, tegen een team waar de vrouwen aan de macht zijn. Jolien, Anton, Mats VD en Wolf starten met de aanval, Arnout, Corneel, Mats M en Tom verdedigen.

Er wordt goed van start gegaan met mooie combinaties in aanval, ook onze verdediging is van bij aanvang alert. Kansen komen al vrij snel, maar het is ASKC dat de score opent. Anton laat zien dat de klierkoorts geen effect heeft op zijn kracht en knalt van heel ver de 1-1 binnen. Onze defense heeft weinig problemen met het spel inside van de roodblauwen. Ze kunnen met geduld spelen en onderscheppen de bal zo snel zich een kans voordoet. Corneel en Mats kunnen kansen nemen, de ingevallen Tuur komt ook tot schot. ASKC vindt toch een gaatje en ze komen weer voor. Het zou niet voor lang zijn, want Mats M scoort op inloop met de pas van Arnout. Jolien on fire, eerst een knappe actie waarmee ze de penalty versiert voor de voorsprong. Dan bedient Mats VD haar met een parel van een lange bal en ze schiet de vierde binnen voor de rust. Het zou iets te maken kunnen hebben met haar sleepover van afgelopen nacht werd in de wandelgangen gefluisterd…

 

Een weekend met een Ganda-tweeluik voor onze U13. De thuismatch komt als eerste en we rekenen op Lotje, Corneel, Mats VD en Wolf bij de aanval. Sue, Anton, Mats M en Tom staan in onze defensie.

We beginnen met volle goesting en Corneel kan al snel de eerste treffer voor zijn rekening nemen. Ganda vindt een gaatje voor de gelijkmaker maar dat is zonder Corneel gerekend, die maakt er 2-1 van met een schotje. Wolf kan ook nog scoren voor het einde van het eerste kwart en het is nu 3-1. Onze verdediging verdient hier zeker ook credits want oa Mats en Anton onderscheppen de bal.
De vakken wisselen van functie en meteen Lotje met de steal. In aanval regenen de kansen, iedereen komt tot schot. Tom is, zoals vaak, onze toprebounder. Ganda laat zich niet doen en ze sluiten aan tot 3-2, maar onze aanval is weer op dreef en Anton lanceert Tom met een prachtpas. Ook Sue speelt met de lange bal Mats M aan en die kan wel het gaatje vinden. Wat een heerlijke aanvallen zagen we weer. We gaan rusten met 4-2 en vooral een goed gevoel! Hier zit muziek in.

Lora, Finn en Sep vervangen Tom, Wolf en Anton en hop, het team vertrekt voor een wervelend vervolg van de match. Eerst scoort Finn met een leuke wegspringer op pas van Mats VD, dan is het weer aan Corneel met een handig kansje achter de korf. Een tegengoal brengt ons niet van de wijs en Lora onderschept knap en zo weer naar aanval. Mats VD eerst met mooi schot op een verre pas, niet gemakkelijk om snel te schieten en dus net niet raak, maar erg knap gedaan. En dat wordt even later beloond met een goal voor onze jongste telg en zo is het 7-3. De pas uit de ruimte kon nu wel worden afgewerkt en zo zie je maar, oefening baart kunst!
Nog een laatste keer wisselen de functies en Sep scoort op inloop met pas van Sue. Sue scoort dan zelf twee maal, eerst een wegstapper op de rebound, dan op inside actie. Dan komt de 11-3 uit handen van Mats M. Al goed dat de scheids het zag, want het was “ne losse” en de supporters hadden niet door dat de bal door de korf zoefde… Ook Lora strooit nog met een prachtige dieptepas naar Sue, ontzettend knap gezien! Ganda kan nog een laatste keer scoren en we eindigen met een mooie 11-4 overwinning.

De terugmatch op Ganda moeten we aan de Gentenaren laten met 4-3, maar dat is niet erg, zo gaat het in sport: you win some, you lose some. De supporters hebben in ieder geval met volle teugen genoten van jullie prestatie dit weekend. Bedankt topteam!

Een match die de eerste plaats in de reeks als prijs heeft… een beetje spannend toch wel! ASKC start in aanval en Jolien, Arnout, Tom en Wolf gaan hen dat proberen te verhinderen. Voor ons team is er een herenviertal present: Anton, Lee, Mats VD en Tuur.

Het is wat zoeken bij aanvang, onze tegenstrevers hebben behoorlijk wat lengte in hun ploeg. Kansen komen er uiteindelijk toch en Tuur en Mats proberen ons op voorsprong te zetten. Lee zorgt steeds voor de rebounds zodat we verder kunnen spelen. Het blijft spannend en voor het einde van het eerste kwart kan de thuisploeg toch een eerste schotje scoren en zo draaien de vakken bij 1-0.

Bent komt tussen de lijnen en Lee kan gaan rusten. Onze aanval is in vorm en we zien al snel een mooie doorloper van Arnout en erna geeft Arnout een doorsteekpasje naar Wolf. Er volgt zelfs nog penalty voor Arnout maar de bal wil er niet in. ASKC laat zich niet doen, ook zij kunnen kansen nemen en we rekenen op Tuur en Anton die de bal kunnen afpakken af in de hoogte, Mats en Bent storen de ballijn. Anton zorgt er met zijn krachtige passen voor dat de bal snel naar onze aanval gaat. Het baltempo ligt goed, onze aanval is in form met goeie acties van iederen, rebounds, alles wat je maar wil… behalve de goal. We gaan rusten met 1-0.

Na de pauze is het Tuur die onze score kan openen. Hij vangt de rebound na zijn eigen schot en legt de bal binnen. Bent neemt de 1-2 voor zijn rekening, ruim aangejaagd door de negende man aan de zijlijn. De supporters moeten nu blijven roepen, het lijkt te werken. Bent nogmaals met een cool hoekschot en hop naar 1-3. Te vroeg juichen mogen we nog niet doen, want de roodblauwen gaan erop en erover naar 4-3. De gelijkmaker komt via een prachtpas van Tuur naar Bent en zo staan de bordjes gelijk aan het einde van het derde kwart.

Mats M, Finn en Corneel komen tussen de lijnen en het is Mats M die al snel een penalty versiert en zo staan we 4-5. Mats weer aan zet op inloop, de pas van Arnout en iets comfortabeler voor met 4-6. Jolien met haar signature move: een rebound nemen en schieten maar net niet raak. Aan de andere kant valt wel nog een doelpunt en zo wordt het nog even spannend. Het blijft gelukkig 5-6, en zo wordt de match gewonnen. De eerste plaats wordt gevierd met kidibul en vooral veel lachende gezichten. Prachtig seizoenseinde!

 

Voor de laatste match zakken we af naar Vobako, de kans om ons seizoen afsluiten in schoonheid. De woensdagmatch tegen Borgerhout was niet bepaald onze beste, dus dat willen we toch even rechtzetten. Trekken ten strijde in aanval: Lotje, Sue, Lee en Sep. De verdedigingslinie wordt bemand (en bevrouwd) door Lora, Wenke, Bent en Corneel.

Het zijn de oranjezwarten die het snelst het doel vinden, maar ons team biedt weerwerk: ze vallen goed over vier aan, het baltempo ligt meteen hoog en er wordt hard gewerkt. Kansen komen er voor iedereen, Sue, Lee en Sep gaan voor het schot, Lotje zoekt kansen inside. Na een aantal keer aanvallen is het Sep die onze eerste maakt op pas van Lee. Ondanks goed verdedigend werk van de onzen kan ook Vobako tot mooie kansen komen en ze komen weer op voorsprong met een schot. Lotje is zeer alert en heeft haar handen vol met haar dame die erg handig is met haar aanvalsacties. Ze kan zelfs een keer het schot nog van baan doen veranderen. Sue doet niet onder tegen de dame die ons de vorige match het meest heeft doen bibberen.
In aanval worden onze meisjes aangemaand om meer te durven schieten en Wenke onderneemt meteen enkele pogingen. Lora loopt goed vrij naar de korf, de lange armen van haar dame maken het echter moeilijk om de pas te geven. Vlak voor de rust veren de supporters op bij een kans van Corneel op schitterende pas van Bent, Corneel kan nog hernemen uit de rebound maar de bal wil er niet in. We gaan rusten met 2-1.

Meteen na de rust is Vobako heel efficiënt en ze lopen uit tot 4-1. Even verschieten voor de onzen maar ze herpakken zich snel. Onze kansen lukken helaas niet, maar weer een Vobako-dame die zich laat opmerken met een omdraaier en zo gaat het tot 5-1. Finn en Mats vervangen Bent en Corneel en ze vliegen erin in aanval. Deze keer lukt de bal van Finn over de lange dame van Lora wel en we krijgen de penalty. De bal gaat er niet in, maar Wenke kan de rebound pakken en ze geeft hem weer naar Lora die nu wel scoort. Dames aan de macht want Wenke scoort de volgende na een lange aanval waarin we tot mooie kansen kwamen en tot tweemaal toe de bal konden heroveren op Vobako. Het staat nu 5-3. De vakken wisselen en Lee kan mooi inlopen maar de bal wil er tweemaal niet in. Sep schiet dan maar vanop afstand de aansluitingstreffer binnen. We voelen dat er nog wat inzit, maar een heer van de andere ploeg geeft hen meer zekerheid met een schot. Finn tekent de 6-5 op en dan gaan we naar een spannend einde van de match waarin het over en weer gaat tussen beide teams. Jammer genoeg verandert de stand niet meer.
Een verliesmatch als we de cijfers bekijken, MAAR als we naar de prestatie van ons team kijken is dat zeker niet zo. We hebben mooie combinaties gezien, teamgeest en wil om samen terug in de match te komen. De kansen die er kwamen werden jammer genoeg net niet voldoende afgewerkt om aanspraak te maken op de overwinning. Ook zeer knap verdedigd van onze ploeg. Met name de dames van Vobako lieten zien dat ze erg handig zijn in het creëren van kansen, het was zeker verdiend dat ze die mooi konden afronden. Maar moesten onze meisjes niet zo in form zijn geweest, het hadden er zeker veel meer kunnen zijn. Kortom: een mooie pot korfbal van beide ploegen en de supporters waren meer dan tevreden met deze prestatie. Tijd om erover na te kaarten is er overigens niet, want rushrush de auto in richting Schoten voor de volgende match! En misschien kan daar wél gewonnen worden… dat lees je in het verslag… niet dat we een spoiler willen, maar zeker lezen dus ;-)

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen zit erop. De naronde is voorbij gevlogen en ik merk ook net op dat ik nog enkele verslagen achter sta...Mea Culpa, dus ik kruip voor een laatste keer dit seizoen in de pen om jullie nog een update te bezorgen van de voorbije 3 weken:

 

 

 

Dramatische eerste helft zorgt voor een seizoenseinde in mineur.

Dat de coaches wat anders in gedachten hadden voor deze laatste wedstrijd in de reguliere competitie, mocht blijken uit de time-out die al na 4 minuten moest genomen worden. Toen keken we reeds tegen een 5-1 achterstand aan! Een kentering kwam er niet, wel AKC/Luma heel gemakkelijk met 2 treffers naar 7-1 en een tweede time-out met nog geen 7 minuten op de klok, drong zich op.

AKC/Luma stond prima te ballen, maar gaf bovendien ook een lesje in efficiëntie. Wij verdedigden belabberd, maakten onnodige (stap)fouten, kregen geen bal gemaakt (aanvoerder Jens scoorde er weliswaar 11, maar moest eerlijkheidshalve ook verdedigend in het stof bijten) en bleven individueel onder ons niveau. Jammer voor deze afsluiter onder prima weersomstandigheden, waarbij AKC/Luma vanop alle posities tot scoren kwam en ons met een stevige 20-8 naar de kleedkamers stuurde.

Match gespeeld en pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd konden we de achterstand net iets minder uitgesproken maken (van 26-15 naar 29-22).

Lichtpunt was de invalbeurt van Hendrik die reboundend toch wat weerwerk wist te bieden tegen Jari Hardies en net zoals in het tweede zijn goaltjes meepikte.

Afsluiten doen we op een 6de plaats en dat is toch te weinig voor deze spelersgroep. Nu 2 maanden rust en dan focus naar het nieuwe seizoen!

Ons tweede sluit de competitie af met winst

Renzo opende de score in onze eerste aanval, AKC/Luma wat later via strafworp gelijk, maar met schoten van Thias, Mirthe zwaar onder druk en Hendrik met een stip naar 1-4 op 2 minuten tijd. Wat volgde waren veel één-schotsaanvallen langs beide kanten. Via een score van Joran en Hendrik handig onder de korf bleven we de 3-puntenkloof behouden halverwege de eerste helft (3-6). De inzet bleef hoog, maar de afwerking laag en dus qua doelpunten was het vervolg van de eerste helft een mager beestje. Met nog strafworpen van Pauline en Henk gingen we zo met 6-8 de rust in.

De tweede helft een zelfde beeld totdat Renzo met een one-ander de score op 6-9 bracht, het tegendoelpunt volgde snel en daarna opnieuw Hendrik “de man van de snoepers” dixit Ronny Geurts met een bal onder de korf. Gedronken werd er halverwege bij een 8-10 stand. Renzo met twee zuivere schoten na elkaar bracht ons 4 doelpunten voor en met schoten van Tine, nog eentje van Renzo en Hendrik weerom onder de korf met zijn 5de behielden de 4 punten voorsprong (11-15). Sarah éénhandig op assist van Thias voor de 11-16 en het slotakkoord was nog voor de thuisploeg (13-16).

De laatste thuiswedstrijden van zowel Voorwaarts/Molinos als Edegem/Leader Grain moesten op hetzelfde tijdstip afgewerkt worden en dat leverde afgelopen zondag maar liefst 4 groen getinte teams in het Fort 5 op want zowel Leuven als Verde kwamen op bezoek.

 

Ons tweede team bracht erg dynamisch korfbal op de mat en dat resulteerde in heel wat doelpunten. Vanaf de 3-2 begonnen we stelselmatig de kloof uit te diepen en bij de rust stond er zo al een aardige 16-7 op het bord. Na de pauze bleef er leuk korfbal gebracht worden onder een fijn lentezonnetje waarbij ook youngsters Leon en Joran hun speelminuten kregen en bovendien hun doelpunt mee pikten. In het slot nog 3 tegenprikken van Leuven waardoor de tweede helft in balans kwam qua doelpunten en zo werd er afgefloten bij een ruime 26-17 stand. Mirte stond scherp te schieten en was zeker vanop de vrijworp uiterst secuur en bekroonde dat met de titel van topschutter met maar liefst 8 stuks! Op het einde ook nog een applauswissel voor Tine die de kortbalschoenen aan de haak hangt wegens studies in het buitenland.

Goed gestreden maar net gestrand.

Edegem Leader Grain A - Verde 20-23

Mauro 5 - Jasper 1 - Xander 3 - Liam - Kobe 5 - Yenthro
Luna 4 - Caro VB 1- Amber J - Amber W 1 - Elise - Cleo

Voor onze laatste thuiswedstrijd onder leiding van het nu al legendarische duo Andy-Mark die Edegem vier jaar op de kaart zetten, gingen we een beetje old school, met voor Ambertje voor haar afscheidswedstrijd in het eerste, en met verder ook skipper bossie, liam en de tweeling Mampuy aan de opworp en Amber J, terwijl Kia nog herstellende toekeek.

Hulde aan Amber Waterschoot in haar laatste thuis wedstrijd strijdend en vechtend voor elke bal zoals we haar kennen. zal zeker gemist worden want met deze mentaliteit kom je altijd ver.

In de eerste helft lagen we onder in de rebound zodat Verde veel meer kon herhalen en werkten we te middelmatig af.  Na de pauze lieten we nooit af, bleven strijden voor elke bal en wonnen meer duels maar Verde scoorde steeds gepast als we een remonte dreigden te maken.

Binnen 14 dagen op bezoek bij kampioen Ganda spelen we onze laatste wedstrijd in de huidige kern samenstelling en onder de huidige coaches.

de scores :

Ambertje al noodrem tegen haar stip keurig voor 1-1
2-1 Xander 1e schot binnen
3-2 een sterk spelende Luna
4-5 Een uitstekende Mauro vanop 2,5 meter
5-5 Luna tegen 100 % tot hiertoe
6-8  bosschie dubbel mauro
7-10 Mauro steun Amber
7-13 Verde loopt uit tegen de rust aan omdat wij te weinig scoren

8-15 Nieuwe helft nieuwe moed, Xander.
9-17 Luna keurig omgezette stip
10-17 Mauro steun Luna
11-18 Ingevallen Kobe vanuit de rebound
12-18 Luna steun Kobe
13-19 Mauro aassist Cleo
14-20 Kobe weet de mand hangen vandaag
15-22 Wie anders dan Kobe
16-23 Caro pikt verdiend haar korfje mee
17-23 Mauro blijven strijden maar
18-23 De kobe se
19-23 Kobe met zijn tiende treffer (a en b) van de middag
20-23 Xander met de eindstand  terwijl ook Voorwaarts , al gespeeld en gewonnen , toekeek.

Nog sterk teruggekomen, knap.

Sterke mentale weerbaarheid die Edegem onder leiding van Andy en Mark siert.

Dit was ook mijn laatste verslag.  Veel succes verder iedereen.

Peter

 

Kampioenen bevestigen hun statuut.

Edegem/leader Grain- Verde 27-16

Yenthro 4 - Kobe 5 -Jordy 2 (10 rebounds)- Willy 3 - Nico 2 - Kaay 1

Elise 2 - Lore 3 - Cleo 1 - Maartje 3- Fie 1

Eerste wedstrijd als scheidrechter voor Voorwaarts: legende Wim De Decker, en een gepaste afscheidswedstrijd voor Jordy.

Jordy gekend als schutter scoorde er twee, gaf vier doelpunten en plukte 10 aanvallende rebounds.  We zullen hem zeker missen.

Voor onze laatste thuiswedstrijd kwamen we nog eens pittig en scherp uit de hoek en maakte er liefst 27 .

De 11 opgestelde spelers kwamen allemaal minstens éénmaal tot scoren, een echt teameffort dus.

1-1 Dubbel Kobe op Yenthro
2-1 Willy assist Jordy
3-2 Elise op doorbraak
4-3 Jordy korte kans zelf afgedwongen
5-3 Maartje knap seizoen
6-3 Yenthro strafworpje
7-5 Willy behoudt de kloof
8-5 Kobe heeft zijn afwerkersdagje
9-5 Wederom Kobe
10-6 Cleo voor de dubbele cijfers
11-7 Yenthro vanop afstand
12-8 Willy korte kans
13-9 Yenthro onze laatste voor de rust
13-10 rust

14-10 Jordy handig korte kans
15-11 Nico laten ze efkes staan
16-11 Kaay goed ingevallen
17-12 Elise na onderschepping
18-12 Lore uit de draai
19-13 Maartje neemt terecht haar kans
20-13 Lore twintiger vanop halve afstand
21-13 Lore tegen een hoog percentage
22-14 Maartje als most improved player voor haar derde
23-14 Ja de kobe weer he
24-14 Kobe 10 verschil
25-14 Fieke pikt haar goaltje mee
26-15 Nico nog een keertje
27-16 Kobe gaat de eindstand vastleggen

Binnen 14 dagen nog één matchke tegen promovant Ganda maar de b ploeg die gaat dan nog efkes laten zien wie de beste is.

Peter

Ergens na ongeveer 13 minuten pakt Temse een time-out bij een 1-6 stand in ons voordeel. Geen vuiltje aan de lucht! Knap combinatiekorfbal met kansen over 4 en gevaar langs alle kanten. Temse weet er geen raad mee. Langs onze kant: Stof, Lars, Liam, Imke, Lau en Lars. Die laatste na knap samenspel met Liam. De time-out van Temse heeft enig effect en we incasseren een 3-0. Maar via Liam, Elin en 2x Vogel een, zou je denken, meer dan geruststellende voorsprong: 4-10. Een succesvolle vrijworp van Temse, gevolgd door een gemiste stip van ons geeft Temse de kans om verder dichterbij te sluipen via, de rode draad in onze wankele 1-1 verdediging, een doorbraak: 6-10. Vogel zoekt de zijlijn op en gooit loepzuiver binnen: 6-11. Elin moet een stip toestaan maar Liam neemt wraak na een excellente recup van Joke: 7-12. Uiteindelijk doen we onszelf en zeker ons gebracht spel in die eerste helft tekort en moeten we toestaan dat de 5-puntenkloof slinkt naar een 2-puntenkloof: 12-14 met de rust.

 

We starten de match flitsend en komen 0-2 voor met een eerste shot prijs van Mirte en Henk die een positioneel prima rebound onder de korf beheerst afwerkt. Renzo gaat er in defense te gretig in en via stip 1-2. In het vak met de broers schieten we tot we scoren en uiteindelijk bereikt Tine dat doel: 1-3. Mirte met prima pas op Renzo en 1-4. Thias moet een treffer incasseren en zo wordt het 2-4. Geen vuiltje aan de lucht denkt Thias en hij biedt meteen weerwoord, nadien gesteund met een shot achter de korf van Tine en 2-6. De 2-7 lonkt maar Sarah mist een, op haar afgedwongen, stip en het blijft 4 verschil. No worries denkt Renzo en na knap combinatiewerk tussen Mirte en Sarah legt hij de 2-7 uiteindelijk binnen. Even toch vermelden dat dit knappe combinatiewerk van de meiden geïnitieerd werd door een dito onderschepping van Rik Magic, zonder toverhoed, aan de middellijn. De lange kent geen grenzen! Alleen als hij op een fiets zit. Sarah, altijd in beweging en eens niet op de fiets, mist haar tweede stip van de match waardoor we (op het hart gedrukt door coach Nils) de 3-7 van Temse moeten dulden. Pinanties: dat is trainen, trainen, trainen! Henk moet er 2 in zijn tent toestaan maar halveert dat met een eigen succes op shot en 5-8. Renz en Claudia brengen ons verdiend op 5-10 maar Temse heeft het laatste woord voor de rust: 6-10.

Eindoffensief wordt niet beloond .

Spartacus/NDN A - Edegem Leader Grain A 12-11

Mauro 4 - Yenthro (8 steals - goede match) - Xander 2 - Kobe (12 rebounds) - Liam 1 - Jasper 1

Amber J 1 - Elise 1 - Amber W 1 - Luna (5 steals) - Lore (5 rebounds)

Spartacus nog volop in de degradatiestrijd kon de punten goed gebruiken.  Bij Edegem een aantal afwezigen maar nog capabel genoeg volk in onze brede kern .

De eerste helft kwamen we niet in ons spel aanvallend te weinig schwung beweging en overtuiging.  Ook lagen we veel onder in de rebound zodat Spartacus veel meer kon herhalen. De thuisploeg ging blijkbaar beter om met de wind en weersomstandigheden.

Al wat beterschap de laatste 10 minuten voor de rust na een time-out en vooral de laatste 20 minuten veel meer overtuiging en op jacht naar de gelijkmaker of winst.  Ook vandaag lieten we drie strafworpen liggen en zulke details bepalen dan het eindresultaat.

De remonte van 12-7 naar 12-11 onder leiding van Mauro die de ploeg lanceerde kwam daardoor net te kort .

Scores :

1-1 Amber W pasje Luna
2-2 Mauro met de medewerking van Yenthro
5-3 ver schot Amber J
5-4 Xander werkt knappe aanval steun Kobe
6-5 Elise keurig vanop 2,5 meter
8-5 rust

tweede helft

9-6 dubbel Yenthro op Mauro
11-7 Mauro verre knal
12-8 Xander op schot
12-9 Ingevallen Liam werkt keurig af
12-10 Mauro wederom
12-11 andere invaller bossie mildert tot het kleinste verschil

De gelijkmaker vanop 2,5 meter wordt echter gemist .

Jammer maar een goede inhaalrace en volgende week laatste thuismatch tegen Verde halen we zeker nog eens de punten thuis.

Peter

 

 

 

 

Edegem B ook op het veld Kampioen !

Spartacus - Edegem Leader Grain 6-11 (rust 4-4)

Liam 3 -  Jasper 1 - Jordy 2 - Nico 2 - Willy (12 rebounds) - Fred (6 rebounds)

Fie 1 - Ellen (4 rebounds) - Maartje (8 rebounds) weer uitstekend-Lore 1 -Sarah 1 - Veerle 

De opwarming was aan de overzijde van het rivierenhof waar de c ploeg met verschillende spelers die ook hier aantraden knap gingen winnen met een hoge 12-18 score.

Knap, Hier op Spartacus nog veel meer wind en een dreigende hemel geen korfbalweer maar we moesten erdoor.
Nog twee puntjes nodig om het kampioenschap binnen te halen. 

En dat deden we alweer met een uitgebreide delegatie en vooral dankzij een betere tweede helft.  Tijdens de eerste time vonden we nog moeilijk de mand die we slechts vier keer doorboorden.  Ook vier tegendoelpunten die te vermijden waren want strafworpen, doorlopers en een korte kans tegen de wind in.

Maar in de tweede helft gingen we los ... Proficiat met deze dubbelslag veld- en zaalkampioen.  Nu nog de beachtitel binnenhalen.

De schaarse scores :

1-1 Fie steun Fredje
3-2 Liam vrije bal assist Sarah
3-3 Liam van zeer ver voor de gelijkmaker
3-4 Lore knappe doorloopbal medewerking Willy
4-4 Rust

Tweede time :
4-5 Sarah verre knal
4-6 Liam van bijna aan de middenlijn
5-7 Jordy afgever bossie
5-8 Nico eventjes weg van zijn paalpositie
5-9 Nico korte kans pasje Liam
5-10 Bossie hij valt dan toch
5-11 Jordy dubbel met Jasper

Kampioenen !

Peter

 

 

 

 

 

 

 

Met Jolien en Lotje langs dameskant en een leger heren: Anton, Arnout, Lee, Mats M en Mats VD, Tom, Tuur en Wolf trekken we ten strijde tegen de Blue Sharks uit Gent.

De openingsaanval was meteen een statement: kansen bij de vleet en rebounds om telkens te kunnen herbeginnen. Dit zou het volledige eerste kwart zo verder gaan.
Verdedigend zit het best goed in elkaar maar soms heb je wat pech en zo staat we na het eerste kwart toch 0-3 achter. Dat voelde niet helemaal verdiend, onze defensie deed het prima.
De vakken draaien en Wolf kan onze opening maken na een rebound: 1-3. Met weer wat pech loopt Floriant terug uit naar 1-4 maar niet gepanikeerd want Wolf scoort op pas van Mats. Hij maakt er zelfs een hattrick van en zo weer het kleinste verschil op het scorebord. Zoals vanop de bank werd aangekondigd door Finn: Mats gaat scoren. En dat deed hij dus met een verre knaller! Met gelijke stand de rust in, het mentale voordeel heeft ons team op zak na deze remonte.

Lee met de actie die foutief wordt afgestopt, hij mag vanop de stip de voorsprong noteren, het staat 5-4. Op rozen zitten we nog niet want Floriant maakt er 5-5 en zelfs 5-6 van. Aan ons nu weer dacht Arnout, hij tikt de rebound naar Mats die scoort: 6-6. Spannend! Het laken wordt definitief naar ons getrokken wanneer Wolf met een wondermooie pas Mats kan aanspelen voor de 7-6 eindstand.

Een match met ontzettend veel goeie acties, zo goed dat het noteren erg moeilijk werd en dus in het spelverloop nog niet alle namen zijn genoemd. Wat zagen we van onze spelers:
Jolien verdedigde sterk, ze kon meermaals de bal afpakken en verhinderde veel doorlopers van haar dame.
Lotje, die al een match in de benen had, zorgde met verve voor de assist.
Anton is de man van de krachtige dieptepassen, hij zoekt steeds naar de vrije medespelers.
Arnout, steeds met grote inzet, kon regelmatig vrijkomen en kon goed inschatten wanneer hij moest inhouden tegen een heer die twee koppen boven hem uitstak.
Lee verwent de supporters alweer met mooie kansen, onehanders en acties inside.
Mats M is zoals steeds de snelle man, erg aanwezig in zowel aanval als verdediging zorgt hij dat de tegenstander geen seconde kan rusten.
Mats VD begint meer en meer de vrije ruimte te zien, zowel om zelf te lopen, als anderen aan te spelen. Knappe evolutie.
Tom is de heerser van het luchtruim en hij zette een mooie verdediging neer tegen een toch wel knap spelende heer. Jammer dat hij er niet altijd voor werd beloond.
Tuur kon ook deze week weer meermaals de bal onderscheppen en hij is alom tegenwoordig. Zijn mooie kansen zorgden jammer genoeg niet voor een doelpunt vandaag.
Wolf speelt een beresterke wedstrijd en zet de kers op de taart met een hattrick. Wauw!

De heenmatch was, met het weer erbij, op zijn zachtst gezegd niet onze beste match. De ploeg zou vandaag eens laten zien dat ze beter kunnen dan toen. En wel meteen! Van bij de start zetten Lora, Wenke, Bent en Corneel de toon met een heel mooie en lange aanval. Ze combineren over vier en kansen volgen elkaar op. Hun spel wordt nog niet meteen beloond met een doelpunt, maar het ziet er alvast erg goed uit. Onze verdediging met Lotje, Sue, Finn en Sep laten zien dat ze hun mannetje staan, maar Hoevenen kan toch twee keer een gaatje vinden en ze lopen 0-2 uit. De vakken draaien en ons tweede aanvalsvak is nog wat zoekende. Hoevenen heeft twee grote dames die het moeilijk maken om Lotje en Sue, die goed vrijlopen in de ruimte, aan te spelen. Wat puzzelen en geduldig spelen levert op. Sep loopt in op assist van Sue en het staat 1-2. Een duw tegen een sterk verdedigende Wenke en zo weer twee goaltjes achter aan de rust. Een achterstand die niet aanvoelt alsof we onder liggen qua spel, integendeel!

Even pauze: bijdrinken en wat aanwijzingen van de coaches op zak steken, en dan hop er weer tegenaan.

Prachtige combinatie in aanval en Bent kan de aansluiting maken. Een zeer vinnige actie van een sterk spelende blauwgele heer en zo toch weer twee punten in het krijt. Niet gepanikeerd, de motor draait op volle toeren en Sue scoort op inloop, pas van Sep. Ze tikt haar saldo nog verder aan met een ver schot en we komen op gelijke hoogte. Lora , die alweer een goeie steun beloopt, bedient Bent, die zich meesterlijk vrijspeelt en eindelijk is daar de verdiende voorsprong, 5-4. Ook Corneel ziet zijn inspanningen beloond met een doelpunt en zo naar 6-4. Aan het andere vak nu weer en Finn dikt aan tot 7-4. Hoevenen kan nog milderen vanop de stip en we eindigen met een overwinning van 7-5. Prachtig gevarieerd samenspel, aangevuld met een aantal erg mooie individuele acties in aanval hebben geloond. Ook de verdediging was goed: voorspelen lukt steeds beter, de inlopers van de tegenpartij worden er goed uitgehouden en we pikken hier en daar een bal mee. Supporters hebben duimen en vingers afgelikt en zo is iedereen meer dan tevreden na deze prestatie. Duimen omhoog weeral voor ons team!

Ondertussen zijn we halfweg naronde veld. Onze start op het veld hebben we beetje gemist. Onze eerste 2 wedstrijden waren we niet efficiënt genoeg en misten we een beetje de grinta op het veld. 

Onze openingswedstrijd was tegen Minerva. Tijdens deze wedstrijd hebben we alle weerfenomenen mogen ervaren, veel wind, af en toe zon, druppeltje regen en een koude bries ... Dus na de lekker, droge, comfortabele zaal was dit toch wel even wennen (ook voor de supporters)

Starten aan de wedstrijd: Taco, Anke, Jarre, Marie in verdediging ; Fran, Oskar, Kaat, Seth in aanval ; Lennert, Stan en Lou op de bank

A: Fran - Anke - Oskar - Lennert

V: Marie - Lou - Taco - Seth

W: Kaat - Jarre - Stan

Goede overwinning van onze groen-witten na de voorbije matchen waar meer had ingezeten. Tegen een tegenstander met reboundoverwicht is het boodschap om de kansen goed te kiezen en een hoog percentage neer te zetten. Dat lukte, met zo’n 40 (!) kansen minder dan de bezoekers, lukten we ondanks een nijdige wind een afwerkingspercentage van 25%.

De eerste 10 minuten werden volledig groen-wit gekleurd zodat we Floriant op een 5-0 trakteerden via Hendrik en Renzo met ieder twee stuks en een doorbraak van Tine. De bezoekers met hun eerste treffer dan, maar direct gecounterd door Janne. Renzo en Hendrik toverden dan beiden een one-hander boven en zo 8-1. Schoten van Janne, Christoph en Claudia dikten verder aan tot een 11-3 stand na 20 minuten. Sarah handig onder de korf en wat later via een schot zorgde mee voor de 14-6 ruststand.

Met een team van zeven jongens en één meisje (Sneeuwwitje en de zeven dwergen?) trekken onze U13 ten strijde, tegen een team waar de vrouwen aan de macht zijn. Jolien, Anton, Mats VD en Wolf starten met de aanval, Arnout, Corneel, Mats M en Tom verdedigen.

Er wordt goed van start gegaan met mooie combinaties in aanval, ook onze verdediging is van bij aanvang alert. Kansen komen al vrij snel, maar het is ASKC dat de score opent. Anton laat zien dat de klierkoorts geen effect heeft op zijn kracht en knalt van heel ver de 1-1 binnen. Onze defense heeft weinig problemen met het spel inside van de roodblauwen. Ze kunnen met geduld spelen en onderscheppen de bal zo snel zich een kans voordoet. Corneel en Mats kunnen kansen nemen, de ingevallen Tuur komt ook tot schot. ASKC vindt toch een gaatje en ze komen weer voor. Het zou niet voor lang zijn, want Mats M scoort op inloop met de pas van Arnout. Jolien on fire, eerst een knappe actie waarmee ze de penalty versiert voor de voorsprong. Dan bedient Mats VD haar met een parel van een lange bal en ze schiet de vierde binnen voor de rust. Het zou iets te maken kunnen hebben met haar sleepover van afgelopen nacht werd in de wandelgangen gefluisterd…

 

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com