Voorwaarts Korfbal Club

De remonte van de tweede helft komt te laat.

Kane 2 - Bruggie 2 (goede match) - Nils 1 - Lars 2 - Brice 3 - Yanick en Roy 2 (beste man op het veld)
Jasmien 3 - Caro 3 - Sainah 1 - Claudia - Anne - Quinte 2 (knappe invalbeurt)

Helaas geraakt onze B-ploeg niet uit de slump die al enkele weken duurt. Tijdens de eerste helft legde Boekenberg zijn wil op en wij ondergingen de wet van de betere. Als je in één helft 19 korven slikt, kan je onmogelijk winnen. Boekenberg werkte dan bovendien aan bijna 40 % af. In de tweede helft rechtten we onze rug en brachten strijd, wat toch een verdienste is bij een achterstand van bijna 10 doelpunten. Jammer genoeg zat het niet mee in de afwerking en geraakten we daarom niet aan onze gebruikelijke 25 doelpunten.
Volgende week weer goed trainen, de knop omdraaien en scherp blijven, want de ambitie en concurrentie richting de eerste ploeg moet blijven. Borgerhout zal het kind van de rekening en wederopstanding zijn.

De scores :
0-1 Sainah creëert zelf haar doelpunt
2-2 Caro op pas van een hardwerkende Bruggie
3-3 Lars op shotafstand
8-4 Bruggie assist Kane
10-5 Kane steun Jasmien
12-6 fout op Jasmien, strafworp Lars
13-7 Caro knap uitgespeeld
13-8 Nils vanop zijn ver plekje
14-9 Goede binnenkomer Roy
17-10 Jasmien rondt lange aanval af
19-11 Brice voor de rustcijfers
19-12 Caro steun Bruggie
19-13 Jumpertje Roy
19-14 strafworp door Brice
20-15 Nog een stipje mee voor Jasmien
21-16 alweer vanop 2,5 meter : Brice
23-17 Jasmien haar schotje valt dan eindelijk
24-18 Quinte op aangeven van Sainah
25-19 de maatjes Roy en Kane herenigd
27-20 Nog eens Jasmien
29-21 Laatste korf komt uit de handen van Quinte

Peter


Verdediging : Tine (3) – Elin (4) – Kobe (2) – Axel (1)

Aanval : Quinte (1) – Luna (1) – Mauro (4) – Bjarne (1)

Reserven : Pauline – Amber – Imke – Liam (2) – Hendrik Robin

In aanloop naar de cruciale laatste twee wedstrijden was het zaak om op de schaatsbaan van Floriant op gelijk welke manier de punten mee te nemen naar onze provincie. Via een schot tegen Kobe komen we zowaar 1-0 achter maar op pas van Quinte kan Mauro direct reageren 1-1. Als Tine een steun kan brengen voor de inlopende Axel legt die onbaatzuchtig af op Kobe en die laat die kans niet liggen 1-2. Uit een reboundduel van Axel kan Elin de bal bemachtigen en instappen voor de 1-3.  Bij een schot van Bjarne kan Mauro de rebound bemachtigen en handig van onder de korf binnen leggen 1-4 na goed 10 minuten wedstrijd. Floriant even met een schot tegen Tine maar op steun van Axel kan Tine meteen daarop een inloper afronden 2-5. Kobe kan dan de vrijstaande Elin bedienen en die schiet de 2-6 binnen.

Op het kwartier zien we dan een dubbele steun Mauro/Bjarne en uiteindelijk een combi Mauro/Luna waarbij de laatste een inloper kan afronden 2-7. Met een schot tegen Elin blijft Floriant in de wedstrijd 3-7. Na een lang uitgesponnen combinatie kan dan Axel op schot er 3-8 van maken.  Met een schot tegen Luna wisselen de vakken met 4-8. We zijn dan al 20 minuten ver als Luna de inlopende Bjarne kan bedienen voor de 4-9. Even later ondersteund Luna de wegtrekkende Quinte voor de 4-10. Met een schot tegen Bjarne en een inloper tegen Quinte kan Floriant voor de rust onze voorsprong doen slinken tot slechts 4 doelpunten 6-10.

Na de rust komen we aanvallend niet meer uit de verf en dit geeft de kans om Floriant met een inloper tegen Tine terug te komen tot 7-10. Liam komt Bjarne vervangen. Na de vakwissel krijgt Elin een kort schot tegen 8-10 en even later zowaar de aansluiting van Floriant met een schot tegen Liam 9-10. Na een felbevochten reboundduel kan Axel al vallend een strafworp uitlokken, strafworp welke Kobe rustig scoort 9-11. Tine krijgt echter een ‘blokgoal’ tegen en alles lijkt er nu zenuwachtiger aan toe te gaan 10-11. Liam krijgt dan een strafworp mee maar ‘gelegenheidsnemer’ Quinte kan deze niet omzetten. Geen nood echter want even later een schot van Liam en Mauro kan vanuit de rebound weer éénhandig binnen lepelen 10-12. We beginnen dan terug rustiger te spelen en met een schot van Tine, rebound Kobe en doorgestoken op Elin kan deze laatste de 10-13 aantekenen. Als Tine even later op steun van Axel een vrijworp kan omzetten hebben we terug een geruststellende voorsprong 10-14.

Als Quinte dan op steun van Mauro kan inlopen krijgt ze een strafworp mee welke Mauro kan omzetten 10-15. Liam, al inlopend ‘met rugzak’, kan afleggen op Mauro maar die speelt terug Liam vrij en die kan van op twee voeten rustig schieten 10-16. Bjarne voor Axel.  Met een schot tegen Mauro pruttelt Floriant nog wat tegen 11-16 maar met een vrijworp van Tine op steun van Bjarne naar 11-17.

Met een vrijworp tegen Elin 12-17 maar Luna kan even later Liam bedienen en die schiet met scherp 12-18. Tine kan dan zonder bal inside gaan, mist de inloper, rebound Bjarne en direct op Elin en die schiet raak 12-19. Met een schot tegen Mauro naar 13-19. Imke maar haar wederoptreden en vervangt Luna.

Met een omdraaier tegen Elin het laatste doelpunt van de wedstrijd 14-19. Amber/Hendrik komen nog Kobe/Elin vervangen.

EXDIEPESPITS

De vier laatste wedstrijden ging het voor de U14 goed, lees: ze kregen telkens de 2 punten bij in het klassement (de wedstrijd die werd stilgelegd wegens wateroverlast buiten beschouwing gelaten). Zou het in Merelbeke ook de twee punten verdienen?

Aanval: Lore (2), Leon, Jade (1s) en Joran

Verdediging: Tia, Xander (1), Arne (2) en Annelore (3+1s)

Reserve: Gitte en Joppe

Verdienen vast en zeker, ze daadwerkelijk ook krijgen, lukte ditmaal niet… Floriant maakte de meeste korven, dus hielden zij de punten thuis. Niet dat onze spelers het niet hebben geprobeerd, maar de afwerking liet het deze wedstrijd afweten. Kansen hadden deze U14 genoeg, moesten die allemaal erin gegaan zijn, zou er een topscore hebben gestaan.

De wedstrijd begon erg snel, al na 15s kon Floriant de eerste korf maken, een inloper. Tekenend voor de rest van de match: over het algemeen ging het erg snel en werd er vlot tempo gemaakt langs beide kanten. Gelukkig voor ons maakte Floriant dan een fout op Lore en Jade zette deze stip rustig om. VW maakte zich op om erover te gaan, maar het was daarentegen Floriant dat tweemaal op rij kon korven. Dan weer even VW: Lore korfde een inloper. Jammer genoeg dan een stipfout van ons en Floriant zette deze ook om. Dan is het aan VW om er twee op rij te korven: een stip werd omgezet door Annelore en Arne korft een shot. Opnieuw gelijk, maar niet voor lang… Floriant laat zich niet doen en zette een tussenspurt van drie korven in, plotseling staat het niet meer 4-4, maar 7-4…

De volgende korf is voor ons, Annelore met een shot. Opnieuw twee korven voor Floriant voor VW kan tegenscoren: nu is het de beurt aan Xander om een shot te korven. Vlak voor rust kan Annelore er nog een inloper inleggen en we gaan rusten met 9-7.

De eerste korf na rust is voor VW, Lore korft een shot. Terug aan Floriant om te korven en eindelijk is het terug onze beurt om twee korven op rij te maken: Annelore en Arne allebei met een shot. 10-10 en de coaches vragen een time-out. Jammer genoeg heeft die niet het gewenste effect, nl. blijven voortdoen zoals ze bezig waren… VW korft de rest van de wedstrijd niets meer, hoewel er nog voldoende tijd was. Floriant daarentegen kan er nog 4 maken. De laatste minuten kwam Joppe nog in voor Xander. Eindstand: 14-10

Jammer, er had meer ingezeten, zoals gezegd: de kansen waren er…

Volgende week opnieuw kopjes omhoog en er blijven voor gaan, want volgende week wacht Verde. Daar zijn we in de heenwedstrijd van verloren, tijd om dit recht te zetten. Een citaat uit het verslag van toen: “De terugwedstrijd tegen Verde belooft een mooie partij te worden, dit is een ploeg waar VW kan tegen winnen.” Maken jullie dit waar? ;-)

Elke P

Aanval: Gitte, Milan, Dario (1) en Lore

Verdediging: Lize, Maurine (1), Wesley en Xander

Reserve: Annelore (2) en Jade (1)

Een verplaatsing naar Rijkevorsel, drie verschillende manieren om er te geraken en geen enkele ouder/chauffeur die dezelfde weg had gevolgd… Maw altijd even zoeken en dat was ook zo op het veld. Echt een wedstrijd met twee duidelijke helften, en dit was niet alleen merkbaar door de zoemer bij het begin en einde van de rust, maar ook bij het spelbeeld: geen enkele korf voor VW in de eerste helft én geen enkele korf voor Rijko in de tweede helft. Jammer dus dat Rijko er in de eerste helft 6 kon maken en VW in de tweede 5. Deze wedstrijd was een beetje de voorbode van de match de dag erna: de afwerking liet het iets te vaak afweten…

Over de eerste helft kunnen we dus kort zijn: we kregen 6 korven tegen, hoewel onze kansen er wel waren, wou de bal niet door onze korf.

Tweede helft dan: wat coaches Yves en Els ook hebben gezegd, het hielp!

Eerst een paar wissels: Lore => Jade en Xander => Annelore.

6-1: Eerste korf voor VW: Maurine met een korte kans,

6-2: Annelore met een inloper.

6-3: Opnieuw een inloper voor ons, ditmaal van Jade.

Gitte => Lore

Lize => Gitte

6-4: Dario nu met een shot

6-5: Annelore met een inloper

Jammer dat die zesde en zevende niet meer viel. ;-) Volgende week een nieuwe kans tegen BorgerhoutGr/W-ATBS. Daar zijn we nipt van verloren met 5-4, houden we ditmaal de punten thuis? We zullen er in ieder geval voor gaan!

Elke

Nog geen zekerheid over kruisfinale

Jef 2 - Vogel 3 - Stoffel 5+2s - Brent 5 - Brice

Julie- Lauren- Heleen en Liesje 2 (en beste dame langs onze kant vandaag)

Een in vorm zijnde Floriant, altijd in goede doen in eigen huis en gemotiveerd omdat ze zelf nog een kansje op kruisfinale hadden, wint verdiend van onze groenhemden. De blue sharks zijn een lastig te bespelen ploeg, groot in gestalte, bovenliggend in de rebound en aldus meer kansen creëert, zijn ze gevaarlijk over acht schijven.

We begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd met een zeer secure verdediging die de aanval toeliet tot 0-3 uit te lopen. Nadien kwam Floriant wel beter in de match. Ondanks het feit dat we minder balverliezen hadden liep het meteen van aanvang van de tweede time fout omdat onze aanval niet altijd de juiste opties koos in de opzet en naar het nemen van de kansen toe. Hierbij speelden we in de kaart van Floriant die hiervan optimaal rofiteerden.

Het zal dus volgende week, tijdens de laatste thuismatch in Kontich tegen, een ook nog volop voor de kruisfinale strijdend AKC, moeten gebeuren.

Scoreverloop:

0-1 Brent begint zoals hij vorige week eindigde met scoren

0-2 strafworp omgezet door Stoffel

0-3 Vogel is in vorm

1-4 Stoffel na een aflegger van Brent

4-5 Brent steun Lauren

5-6 Vogel besluit lange aanval

5-7 Liesje wakkere doorbraak

6-8 Weer een dubbel Brent op Stoffel

6-9 Jef na een betere combinatie met Vogel

7-10 Stoffel schiet, vangt eigen rebound en scoort dan maar van dichtbij

10-11 Stoffel na fout op Brent

11-12 Liesje met onze laatste voorsprong

12-12 bij de rust staat Floriant er al bij

2e helft:

16-12 Floriant erop, erover en doorstomen

16-13 Brent ver steun Heleen

16-14 Jef op doorbraak

17-15 Vogel na een aanval zoals het altijd zou moeten

19-16 Stoffel op schot

20-17 Brent steun Lauren

20-18 Brent toch weer in money time?

21-18 tijd tekort, het is beslist

21-19 Stoffel op het eindsignaal.

Volgende week er weer volop tegenaan want Kontich is van ons.

Peter

Dit was weer betere werk.

Brice 3 - Lars 2 - Bruggie 1 - Yannick 2 - Nils 1 - Kane 7 - Roy 1

Jasmien 3 - Sainah 3 (goeie match!) - Sofie 1 - Caro VB - Claudia en Cleo.

Nog gekwetst aan de kant: Anne en Jonas.

Het gegeven is gekend: we kunnen geen kampioen meer worden dus iedereen speelt en traint om beter te worden en klaar te zijn om de a ploeg te steunen en te pushen indien nodig. Meestal scoren we erg veel maar laten we er ook teveel door. In deze wedstrijd deed de defensie het 35 minuten beter, enkel het laatste kwart kregen we nog teveel potjes binnen.

De ladies:

Die schoten met scherp: gezamenlijk zeven treffers en iedereen de baas over zijn rechtstreeks tegenstander, knap!

Cleo en Sofie:

Die speelden hun eerste minuten terug in het B team en de vorm die komt stilletjes terug, enkel veel training en wedstrijden kan dit aanscherpen maar beide dames komen er binnenkort terug aan, zeker weten.

De match:

Brice stuurt en Lars gooit zijn eerste bal binnen 0-1

Yannick op assist van Cleo 1-2

3-3 Jasmien op pas van Brice

3-4 Sainah prachtdoorbraak steun Yannick

3-5 Bruggie steun Cleo

3-6 Brice jumpertje

3-7 Jasmien van achter de korf

5-8 Brice besluit knappe aanval voorzet Lars

5-9 Jasmien schiet met scherp

5-10 Yannick profiteert van de drive van Bruggie

6-11 strafworp mee met Brice

6-12 Sainah met handige omdraaier

6-13 Nils vanop afstand

6-14 Sofie uitgespeeld door Brice

8-15 Kane met zijn eerste maar zeker niet laatste

8-16 Kane na splijtende actie Nils

9-16 Rust

11-17 Schotje Sainah, die was op dreef

12-18 Lars na steun Jasmien

12-19 dubbel Kane met Nils afgerond door eerst vernoemde

13-20 schot Kane

13-21 Roy uit de rebound

14-22 drive alweer van Nils aflegger op Kane

En dan vallen we nog stil en zo komt Floriant warempel nog tot 20-22 terug.

20-23 Kane met een belangrijke score en we zijn weer vertrokken

20-24 en de schutter van de dag, Kane dus, met de afsluit op steun van Claudia

Peter

Uitslagen zeggen niet altijd alles...

Jasper 2 - Jakob 1 - Willem - Rob - Fred

Claudia - Ellen - Caro C - Caro VB 1 - Amber 1 - Sarah

Afwezig: Jordy (en dat hebben we gevoeld)

Soms zeggen de scores niet alles over een match en dat is in dit geval zeker waar. Onze C-ploeg speelde een prima gedreven wedstrijd maar kreeg helaas dat ronde ding niet voldoende door die dekselse korf en uiteindelijk kregen we op het einde nog een onverdiende flinke kloof op het scorebord te slikken.

De teamspirit, gedrevenheid en drive was er zeker, de duels werden prima aangegaan met liefst 67 % gewonnen rebound duels, er werden 13 ballen onderschept helaas ook iets teveel weggegooid; namelijk 22 balverliezen en er werd te weinig en te onscherp naar de korf gesmeten. We kwamen slechts aan 56 doelkansen, soms werd er te lang getalmd om een doelpoging te wagen. De tegenstander gooide bijvoorbeeld bijna de helft meer naar de mand en nochtans lag hun afwerkingspercentage ook niet hoog.

We misten wel onze scherpschutter Jordy, die is meestal goed voor het leeuwenaandeel van de scores van deze ploeg en dat konden we onvoldoende opvangen. Nochtans trainen we goed maar missen wat vertrouwen in de matchen denk ik. Volgende week tegen AKC, nieuwe wedstrijd nieuwe kansen en met meer vertrouwen naar dat gele ding gooien. In de laatste thuismatch van het zaalseizoen alweer!

De scores van vandaag:

0-1 We openen de score door de handen van Jakke

2-2 Een beresterke Jasper (21 rebounds) zorgt op pas van Ellen ook voor de score

3-3 Een knaller van Sarah

3-4 Nieuwe voorsprong bij mekaar geschoten door Caro VB

4-4 De magere rustcijfers, we staan voor op punten zou ik zeggen...

Tweede helft:

4-5 Amber heeft de boodschap van meer schieten begrepen

5-6 Jasper op assist van Claudia

Vanaf dan zwijgen helaas de kanonnen van onze groene troepen.

Peter

Aanval : Amber (5) – Pauline (3) – Hendrik – Robin (1)

Verdediging : Mirthe (3) – Tine (1) – Yarik – Liam (3)

Reserven : Quinte (2) – Elin – Tine – Ward – Axel – Kobe

Als we onze positie aan de top van het klassement wilden vasthouden, was het zaak om vandaag tegen de 4de uit het klassement de punten in Kontich te houden. Dat dit bij aanvang niet vanzelfsprekend zou zijn wisten we uit de heenwedstrijd, waar we toen op een ‘apocalyptische zondagochtend’ met 16-12, bijna letterlijk, de boot in gingen.

We zijn nog niet goed begonnen of met schoten tegen Yarik en Mirthe staan we al direct op achtervolgen 0-2. We kennen in het begin van de wedstrijd wat onkans (of gooien te onnauwkeurig) en zo duurt het tot de 7de minuut voor Liam op pas van Mirthe ons op het bord brengt 2-1. Even later is er een steun van Luna voor de doorgebroken Yarik, maar die legt rustig af op Liam voor z’n tweede 2-2. Met een inloper tegen Yarik naar 2-3 maar direct gecounterd met een ver schot van Amber 3-3.

Na een aanval met zeker 5 schotkansen (waarvan er dus niet 1 in ging) krijgen we een vrije bal welke Mirthe, met steun van Liam, kan afronden 4-3. Als Robin echter aan de overkant z’n aanvaller volledig kwijt is door foutief te draaien staan de bordjes terug gelijk 4-4. Minerva ligt nu boven en met een ver schot tegen Yarik en een omdraaier tegen Liam lopen ze twee doelpunten uit 4-6. Ging in de heenwedstrijd bij sommigen dan al het vuur uit…..nu bleven we knokken. We krijgen een strafworp als Liam op steun van Tine kan inlopen. Mirthe zet die voor de 5-6. Met een schot tegen Amber toch weer Minerva 5-7. Pauline met een schot (pas Robin), Amber die onderdoor kan stappen na de rebound en Tine die met een wegtrekker kan scoren staan we ineens terug aan de leiding 8-7. Net voor de rust krijgt Robin nog een ver schot tegen voor de 8-8 ruststand.

We beginnen het beste aan de tweede helft als Pauline de vrijstaande Robin kan bereiken voor een ver schot 9-8. Even later krijgt Robin ook nog terecht een strafworp toegekend, strafworp welke Amber rustig kan verzilveren 10-8. Toch geraken we niet verder weg want Minerva kan counteren met een schot tegen Robin 10-9. Als Mirthe tweemaal van op dezelfde plaats kan aanleggen draaien de bordjes voor 11-9. In onze volgende aanval kan Pauline Amber aanspelen en die schiet de eerste driepuntenkloof op het scorebord 12-9. Even later Pauline zelf aan het feest als ze kan wegtrekken uit de korf en de bal aangespeeld krijgt van Robin 13-9.

Minerva kraakt maar geeft niet op. Via een schot tegen Hendrik naar 13-10. Bij een inloop maakt Robin op zijn beurt een strafworpfout en 13-11. Met een schot tegen Yarik 13-12, de aansluiting……

We schieten net op tijd terug wakker en Pauline kan op vrijworp (steun Robin) ons terug wat ademruimte geven 14-12. De pas ingekomen Quinte krijgt dan van Yarik de bal en schiet de 15-12 binnen. We beheersen nu de wedstrijd en Liam kan van opzij de 16-12 laten optekenen. Met een inloper tegen Yarik nog eens Minerva 16-13 maar Robin kan de wegtrekkende Amber vrijspelen voor haar 5de van vandaag 17-13. Ze krijgt aan de overkant nog een schot tegen van haar dame voor de 17-14 maar met een combinatie Ward – Mirthe – Quinte kan deze laatste van achter de korf de correcte eindstand vastleggen 18-14.

T.A.F.K.A.D.

V: Lauri/Saartje - Sofia/Kyara - Quinten - Senne/Yani
A: Lauren - Nore - Loris (1) - Milan
Gekwetst: Stef

Benieuwd of deze wedstrijd even spannend zal zijn als de heenmatch op Appels. Het begint veelbelovend met mooie aanvallen, rondspel en steun voor elkaar. Het gaatje vinden we jammer genoeg niet, iets wat Appels wél lukt in onze verdediging: 0-2 komen we achter.  Appels komt zeer kort verdedigen op de bal en voorwaarts krijgt het moeilijk om een aanval op te zetten.  De tegenpartij ziet kans om de kloof te vergroten: 0-4.  Nog voor de rust kan Loris een shotje binnenleggen waar het ganse vak hard voor gewerkt heeft: 1-4.

De tweede helft gebeuren er enkele wissels en gaan we er weer tegenaan. Stokpaardje van Appels zijn de doorlopers waar we vaak wat te kort op instappen, en ze lopen verder uit tot 1-7.  Het aanvalsvakje dat de eerste helft nog verschillende kansen kon creëren, valt nu ook een beetje stil. Appels legt de eindcijfers vast op 1-8.

Volgende week nog een zware dobber op Aalst (tweede in onze reeks), het zal een goeie oefening zijn voor de twee laatste zaalwedstrijden tegen Floriant en AKC, beiden toch wel haalbare kaarten voor ons.  

Ilse

 

Aanval : Ward – Wieter – Fien – Seth

Verdediging : Tim – Thomas – Luna – Jani

Reserven : Mauro – Hendrik – Liam – Amber

Vandaag moest onze derde ploeg aan de bak tegen het laatst geklasseerde Appels.

Op een steun van Fien kan Seth er met een schot 1-0 van maken.  (Combinatie van onze ‘dames’ zullen we maar zeggen. De ‘heren’ doen dit hun even later na want na een inloper van Wieter kan die verleggen op Ward en die schiet met scherp voor de 2-0. Even later kan in aanval Thomas aanleggen voor de 3-0. Na een doorloper van Luna kan de rebound direct doorgespeeld worden op de vrijstaande Tim en die schiet de 4-0 binnen. Voor de rust krijgen we nog een doelpunt tegen zodat we met 4-1 cijfers gaan rusten.

Na hernemen laat Appels gelukkig voor ons een strafworp tegen Hendik onbenut wat ons de kans geeft om na een lange aanval uiteindelijk met een schot van Seth terug 4 doelpunten voorsprong te nemen 5-1. Tim op inloop dan voor de 6-1, gecounterd door Appels 6-2. Dan tweemaal Wieter op het blad. Eerst met een ver schot voor de 7-2 en wat later een bovenhands afgewerkte inloper 8-2. De 9-2 is niet genoteerd maar dat het Tim is die de 10-2 laat optekenen stond er wel. Laten wij nu het tempo/concentratie wat zakken maar eerst krijgt Tim een omdraaier tegen en even later nog een inloper tegen Thomas 10-4. Mauro voor Hendrik. Met een schot tegen Seth nu driemaal Appels achter elkaar maar Mauro kan counteren met een ver schot 11-5. Met een instapper tegen Tim naar de 11-6 en ook het laatste wapenfeit is voor Appels met een kort schotje tegen Tim.

Logische overwinning tegen de laatste uit de reeks en dit om onze tweede plaats veilig te stellen.

 

THE SYMBOL

Aanval : Tine (4) – Elin (3) – Kobe (1) – Axel

Verdediging : Quinte (3) – Luna – Mauro – Bjarne (3)

Reserven : Ward – Hendrik – Liam – Robin - Amber – Pauline – Mirthe

Na onze twee meest recente overwinningen tegen de koplopers uit de competitie hebben we onszelf in een situatie gebracht waar we terug alles zelf in handen hebben qua behalen van de kruisfinales. Vandaag kregen we Vobako over de vloer waar we in de heenronde onnodig een punt lieten liggen.

Net zoals vorige week moesten we, zeker aan herenzijde, optornen tegen de gekende lengte uit de Kempen. Dat maakt dat we op voorhand wisten dat we goeie schotkeuzes moesten maken om het wegplukken van de rebound te beperken.

Via een ver schot tegen Bjarne zijn het de bezoekers die het eerst aan de spreekwoordelijke bak komen 0-1. Kobe kan echter orde op zaken stellen met een kort schot 1-1. Onze aanval moet even naar de goede kadans zoeken en zo krijgt aan de overzijde Vobako de kans om met een schot tegen Kobe weer op voorspong te komen 1-2. In de 8ste minuut verschalkt Mauro z’n boomlange heer op snelheid naar binnen (steun Quinte) en strafworp ! Een klusje voor Bjarne en 2-2. Onze eerste aanval laat er geen gras over groeien en met steun van Kobe kan Elin inlopen en legt dan na de overname af op Tine achter de korf en 3-2. Met een schot tegen Mauro naar 3-3.

Bij de inworp kan Mauro ineens Quinte vrijspelen achter de korf en die laat die kans niet ‘blauw/blauw’ en schiet de voorsprong op het bord 4-3. Ons spel is dan net iets te zenuwachtig in aanval en er worden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Onze verdediging heeft alles onder controle maar moet op de 20ste minuut wel een inloper tegen Elin toestaan voor de 4-4. Voor de rust kunnen we nog tweemaal de supporters laten applaudisseren. Eerst kan Tine een inloper scoren met steun van Axel en even kan diezelfde Tine er met een vrijworp op steun van Kobe 6-4 van maken.

Al direct na de inworp van Vobako tast Axel volledig mis en krijgt een schot tegen 6-5. Aan de overzijde even later een schot van Quinte waarbij Mauro de rebound kan bemachtigen en ineens kan doorsteken op Bjarne en die schiet de 7-5 binnen. Wanneer dan Tine kan inlopen (steun Kobe) en kan afleggen op Elin schiet de 3 verschil binnen 8-5. Vobako antwoord aan de overkant met een goochelgoal tegen Mauro 8-6. Het blijft een ‘close’ game waar wij optimaal gebruik moeten maken van onze kansen en bij een schot van Bjarne heeft Quinte de rebound en scoort hieruit de 9-6. Met een inloper tegen Axel geven de oranjen aan zich niet te laten doen vandaag 9-7.

Mirthe voor Quinte. Onze quickzilveren dames diepen dan onder hun beiden onze voorsprong uit. Eerst een inloper van Tine op steun van Axel en even later een schot van Elin voor de 11-7. Quinte voor Mirthe. Pauline voor Luna. Via een schot van Quinte gaan we naar een comfortabele kloof van 5 doelpunten maar met een strafworp tegen Tine voor een fout onder de korf naar 12-8. Via een sterk gehinderd schot tegen Mauro komt Vobako toch weer dichter. Ze laten een strafworp tegen Pauline onbenut maar met een schot tegen Quinte komen ze terug tot op twee doelpunten 12-10. Het blijft spannend ook nadat Bjarne er 13-10 van heeft gemaakt met een ver schot want met een omdraaier tegen Kobe naar 13-11. Liam voor Axel. Met nog 30 seconden op de klok krijgen we nog een geruststellende inloper van Elin (14-11) en match gespeeld. Liam lokt nog handig een strafworp uit, maar Kobe laat deze kans onbenut.

Na deze overwinning staan we voorlopig op de derde plaats met de wetenschap dat AKC nog een inhaalwedstrijd tegen Floriant moet afwerken. Volgende week mogen wij alvast naar het puntenloze Floriant in aanloop naar de clash met rechtstreekse concurrent AKC. Eerst volgende week de punten meebrengen uit Merelbeke en dan zien we wel verder voor de laatste twee wedstrijden tegen AKC en Temse.  Misschien valt alles volgend weekend al mooi in de plooi…….of (nog) niet ?

 

EXDIEPESPITS

 

A: Gitte (1) – Lotte - Joppe (1) – Dario

V: Maurine – Lize – Wesley – Xander (1)/Arne/Joran (1)

We moesten vandaag tegen de eerste uit onze reeks, geen gemakkelijke opdracht.

Het begint allemaal heel moeizaam. De eerste 15 minuten is het moeilijk om elkaar aan te spelen, vrij te lopen, en worden we langs verschillende kanten voorbij gelopen. Enkel Xander (doorloopbal met assist van Lize) kan tegenscoren, en wordt een shot van Joppe afgekeurd wegens verdedigd. 1 – 7 dus na een kwartier. Tijd om een tandje bij te steken voor de groenwitten en om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Stilaan komen er meer kansen voor iedereen en wordt de bal rond en door de korf gespeeld. De bal wil er echter niet in en met een 1-10-stand gaan we rusten.

Een peptalk van trainer Yves (“een bal is als een pakske chips, als je dat ziet liggen, dan pakt ge dat toch zo snel mogelijk”) tijdens de rust doet wonderen, en in de tweede helft zien we een gretiger Voorwaarts. Er wordt meer gelopen, en de kansen komen dan vanzelf. Joppe shot binnen (nu wel goedgekeurd) en 2-12. Men blijft voor elkaar werken, er worden vele ballen onderschept in verdediging, maar de aanval kan de verschillende kansen die ze krijgen niet verzilveren. Na 21 minuten in de tweede helft heeft Voorwaarts 1 goal gescoord, de tegenpartij 2. Zeer mooi werk van de verdediging. De laatste 3 minuten scoort Voorwaarts nog 2 keer, een afstandsshot van Joran, en een shot van halve afstand van Gitte. Eindstand 4 – 13 (maar als we enkel de tweede helft bekijken was het 3-3).

Iedereen heeft vandaag doelpogingen ondernomen, en men is voor elkaar blijven werken. Blijven lopen, verdediging en goede passing zijn dingen die nog beter kunnen, maar daar zijn de trainingen voor. Een goede wedstrijd U14.

Els

De heenwedstrijd op Leuven was een erg spannende wedstrijd waarbij de beslissing pas viel in de laatste minuut, zou het bij de terugwedstrijd even spannend worden?

Aanval: Joran (2), Lore (1), Leon (1) en Jade (1)

Verdediging: Annelore (2), Tia, Xander en Arne (1)

Reserve: Maurine, Gitte, Dario en Joppe

Antwoord op de beginvraag: nee…

Onze Voorwaartsers lagen een hele wedstrijd duidelijk boven en dat ze ‘maar’ acht korven hebben gemaakt, lag voornamelijk aan henzelf. Kansen genoeg maar de afwerking was deze wedstrijd niet onze vriend. Bij Leuven gelukkig ook niet, maar niet zozeer dat de winst in het gedrang kwam. We zijn van onze U14 gewoon dat ze vooral in de tweede helft hun stempel doordrukken, maar dat was ditmaal niet het geval. De eerste helft werd er vlotter gecombineerd en meer gelopen en afgewerkt dan in de tweede. Zou het feestje van gisteren er voor iets tussen zitten? Geen idee, maar als teambuildingsfeestje kon het wel tellen. Alle U14’ers hebben ervan genoten en een ton plezier gemaakt. Dank u wel, Tanja, Ronny, Tamara, Xander en Arne! Nu hebben ze natuurlijk de smaak te pakken en zien ze zo’n feestjes wel meerdere keren per jaar zitten… Wie is de volgende? ;-)

Terug naar de wedstrijd…

Zoals gezegd een mindere tweede helft, zonder dat de winst in het gedrang kwam. Wat minder tevreden coaches, ze hadden liever wat meer loopwerk en korven gezien, maar qua gretigheid zijn de spelers er wel altijd voor blijven gaan.

Scoreverloop:

1-0: Leon shot, steun Joran

2-0: Joran shot, steun Lore

2-1 stip

3-1: Annelore korte kans

4-1: Lore inloper, steun Leon

5-1: Joran shot, pas Leon

Rust

6-1: Arne shot

7-1: Annelore stip (fout op haarzelf)

8-1: Jade shot, pas Joran

Elke P

Sporthal Nachtegaal brengt weer spektakel!

De ploeg:

Jef 3 - Vogel 5+3s - Stoffel 5 +2s - Brent 5- Brice

Julie 1 - Lauren 1 - Liesje en Heleen

Wedstrijd met de tweede plek in het klassement als inzet en het werd een spektakel. Tijdens een kwalitatief uitstekende eerste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht en rusten gingen we dan ook met een terechte 14-14 gelijke stand ondanks dat wij meestal aan de goed kant van de score stonden. Een sterke Jarni en een onstuitbare Pauwels waren diegenen die Borgerhout echter telkens terug bij brachten.

In de tweede helft bleef het gelijk tot 18-18 met Borgerhout die meer greep kreeg op onze aanvallen. Het dient gezegd dat zij meer rebound hadden en dus meer konden herhalen en we weten van Borgerhout dat ze zelden twintig doelpunten of meer incasseren. Toen kwam een periode van tien minuten waarbij we het noorden kwijt waren, we wisten niet meer hoe we de defensie van Borgerhout konden omzeilen en liepen tegen enkele balverliezen aan. Aan de overzijde ging het dan ietsje vlotter en Borgerhout leek het laken naar zich toe trekken. Plots stond het immers 18-23 een vijfpuntenkloof in ons nadeel met nog zes minuten te gaan. Toen kregen onze coaches een geniale inval door enkele spelers van vak te verwisselen, een dondermotivatie speech bij de time-out van de laatste kans deed de rest.

Plots stond daar een heel ander Voorwaarts: uitstekend verdedigend en in aanval de juiste mensen geduldig brengend en dus een remonte zoals alleen Voorwaarts in Kontich kan brengen.

19-23 stip voor fout op Brent

20-23 stip voor een weer goede Jef mee, een uitstekende Vogel zet om

21-23 Vogel, als één van de uitblinkers in gans de match brengt weer hoop

22-23 Heleen zoekt en vindt Brent: Bingo en wanhoop bij Borgerhout

23-23 Brent nu met de steun van Lauren

23-24 Borgerhout scoort nog eens na een 4-0 tussenspurt voor ons

24-24 Money time is Stoffel time, Julie met één van haar vele assists

25-24 De kers op taart door wie anders dan Brent onze to-go guy.

Zo nemen we de tweede plaats van Borgerhout over en een flinke optie op de kruisfinale. Nog drie wedstrijden te gaan, met volgende week de erg zware verplaatsing naar Floriant.

Scoreverloop:

1-1 Stoffel rond lange aanval af

2-1 Jens met zijn eerste van vele

3-2 Stoffel aangespeeld door Lauren

4-3 Jef is weer bij de zaak

5-4 en 6-4 Stoffel met de medewerking van Brent

7-5 Stip mee voor Julie

8-6 Brent vanop zijn afstand, zeer ver dus

9-7 Jef na drive Vogel

10-7 Lauren ook van ver

11-8 Jens steun Liesje

12-11 Jens weer met splijtende actie

13-11 Julie op shot

14-13 Vogel wederom

14-14 dus rust

15-14 Brent voorzet Lau

16-14 Stoffel weer

17-15 Strafworp met Liesje mee

17-17 weer dezelfde acteurs

18-18 Vogel assist Julie

18-23 het licht(figuurlijk dan) ging even uit

en dan zie hierboven hé.

Peter

Doelpunten genoeg alleen niet "goed" verdeeld.

Brice 3 - Kane 3 - Yannick 1 - Bruggie 5 - Roy 4 - Nils 1- Lars

Jasmien 3 - Caro 2 - Sainah 2 - Claudia 1 - Quinte

Bleef aan de kant met kwetsuur: Anne

Al een tijdje presteert de B-ploeg ondermaats. Nochtans werd onze B-ploeg vorig zaalseizoen nog kampioen en dat met ongeveer in dezelfde bezetting. Scoren doen we als de beste, geen enkele B-ploeg weet zo gemakkelijk de korf te vinden als de onze. Maar verdedigend daar wringt het schoentje, we krijgen wekelijks een karrevracht zogenaamde te "vermijden" korven binnen. Hieronder verstaan we strafworpen, vrijworpen, korte kansen en doorlopers die we keer op keer incasseren. Natuurlijk niet moedwillig maar door onbesuisd optreden, in overdrive te gaan en de afspraken hierbij te vergeten.

Met de week wordt het moeilijker om je op te laden voor de wedstrijden als je voor de "doefkes" speelt. Maar er is nog zoiets als eergevoel en bovendien moeten deze B spelers klaar zijn voor het geval de A ploeg de kruisfinale haalt om daar hun bijdrage te kunnen leveren. Het is immers al zo dikwijls gebeurd dat de Voorwaarts reserves bij een invalbeurt van goudwaarde waren en zelfs de beslissing konden forceren. Nog genoeg in deze laatste wedstrijden om je voor op te laden als individu en als team dus.

Scoren: JA, maar ook sterk en slim collectief verdedigen: Ja!

Elke week is een nieuwe kans, dus Floriant here we come.

Peter

Goed begin krijgt geen vervolg

Lars 1 - Fred 1 - Jordy 2 - Jasper - Jakob 1 - Willem - Rob 1

Sofie 1 - Ellen 1 - Caro C - Amber en Cleo

Afwezig: Sarah (verlof) en Jonas (nog gekwetst)

Onze derde kernploeg zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. Vol goede moede en met overtuiging begonnen we opnieuw aan deze partij met de vaste wil degelijke korfbal, flink wat korfjes en een goed resultaat neer te zetten. Helaas hebben we het heel moeilijk de laatste tijd om korven te maken en zonder doelpuntjes is het simpel: geen punten. We liggen meestal dan nog onder in kracht en gestalte en dat was ook deze match het geval zodat de tegenstander meer doelpogingen te herhalen en dus meer kans had om te scoren.

De acties die we wel succesrijk afronden:

1-0 Fredje na aflegger Lars

2-2 Sofie op doorbraak uitgespeeld door Jordy

3-3 Lars vanuit de rebound

4-10 dubbel Jakob op Jordy

5-11 Sofie speelt de Borgerhout dames zoek en Ellen werkt keurig af

6-16 DJ Rob na dubbel met de bedrijvige Jakob

7-17 Jordy op shot

8-18 een verdiende goal meegepikt door Jakke

Wat was nog positief:

De defensie van Jasper en Amber op hun sterke tegenstanders, spelers die al in de eerste ploeg van de zebra's meededen. De voorbeeldige inzet en gedrevenheid die Jakob elke welk laat bewonderen. De invalbeurt van Cleo, terug van weggeweest (eindelijk).

Peter

V: Senne Milan(1) Sofia/Nore Lauri
A: Yani Joppe/Quinten Saartje(1) Lauren/Sofia

Afspraak tegen Boeckenberg. In de heenwedstrijd (thuis) zijn we in een spannende wedstrijd verloren.  Kunnen we nu het laken naar ons toetrekken? Verdediging heeft aanvankelijk een zware klus, want Boeckenberg kan lang de bal in hun aanvalsvak houden.  Bij onderscheppen lukt het moeilijk om de bal naar voorwaarts aanval te brengen, en dus krijgt BKC telkens nieuwe kansen.  We kijken dus snel tegen 2-0 achterstand aan, zonder dat we zelf een aanval kunnen opzetten.  Even time-out voor wat instructies.  Na vakwissel komen onze eerste kansen.  Bij rust staat het 3-1 door een shotje van Milan onder de korf.

In de tweede helft komen Nore en Quinten respectievelijk Sofia en Joppe vervangen.  Even later komt Sofia er terug in op de plaats van Lauren.  BKC loopt eerst nog even verder uit tot 4-1 tot Quinten een strafworp kan uitlokken, die Saartje netjes omzet in een doelpunt: 4-2.  Jammer genoeg wordt hierna het kraantje gesloten en krijgen we de bal niet meer door de korf.  BKC loopt nog verder uit tot 6-2.  Jammer genoeg geen puntjes vandaag, op naar volgende week, hopelijk kunnen we het Appels dan knap lastig maken!

Ilse

Aanval : Annelore, Tia, Arne, Xander en Joppe
Verdediging : Joran, Leon, Lore en Jade
De match begon stevig althans aan de kant van Boeckenberg. Na 2 minuten stonden ze 1-0 voor door een penalty. En na amper 4 minuten was het al 2-0 door een shot van de tegenpartij. Het was duidelijk de U14ers van Voorwaarts gingen het niet cadeau krijgen. Ondanks dat het tempo laag lag en de passen niet altijd even zuiver waren, bleven ze vechten. In de 17de minuut scoorde Joran met een zalig inkruipertje! Nog geen minuut later was Lore aan de beurt. De U14 begon er terug in te geloven. Het tempo werd opgekrikt en alles begon beter te lukken. Vlak voor de rust scoorde Tia een eerste keer met een shot. Het was 2-3. Ook na de rust bleef het lukken. Al na 1 minuut scoorde Arne met een prachtig shot. Even later was het weer Joran zijn beurt met een knap shot. De stand stond op 2-5. In de tweede helft bleef het tempo hoog. Alleen was het nu Boeckenberg die twee keer scoorde. Toen was het 4-5. Na 8 minuten toverde Tia nog eens een heel knap shot uit haar mouw. Volgens de supporters was ze net haar mama in haar gloriejaren. Voor Voorwaarts hield het nog niet op. Leon scoorde 2 keer vlak na elkaar. De stand is dan 4-8. Na 14 minuten kreeg Tia een knappe pas van haar ingevallen broer Joppe en ze maakte het ook nog af met een mooi shot. Dit was echt een knap staaltje korfbal van de familie Rottiers. Even kwam Boeckenberg terug opzetten en scoorde wel 3 keer na elkaar. Maar … wij hadden vandaag onze turbo Tia bij en weer scoorde ze met een ver shot. Een minuutje later ging Arne zijn shot ook nog door de korf. In de 22ste minuut scoorde Boeckenberg nog een keer en toen lag de eindstand vast op 8-11. De U14 heeft een mooie wedstrijd gespeeld. Top! Het was leuk om hiervan getuige te mogen zijn. Deze keer zelfs zonder valpartij van … Jade Claes.
GVT

 

Aanval : Amber (3) – Pauline (2) – Hendrik (5) – Robin (1)

Verdediging : Janne (2) – Mirthe (3) – Liam (1) – Yarik (2)

Reserven : Joni (1) – Tine – Elin – Ward – Axel – Bjarne

Vandaag moesten we naar Rijko, de actuele leider in de reeks. Met een schot tegen Yarik komt Rijko op ‘enthousiasme’ op voorsprong 1-0. Hendrik kan dit echter direct counteren met  een ver schot 1-1. Mirthe speelt dan in de volgende aanval Yarik lateraal vrij en die schiet binnen 1-2. Op steun van Janne schiet hij even later ook de 1-3 op het bord. Robin dan met een inloper van zowat aan de middellijn (steun Pauline) voor de 1-4. Met een schot tegen Yarik van aan de achterlijn de 2-4 maar met een combinatie van de dames Janne-Mirthe schiet de laatste de 2-5 binnen.

Amber krijgt een strafworp tegen maar Rijko laat deze kans liggen. Ward komt op het kwartier de gekwetste Yarik vervangen. Robin krijgt onder de paal een vrijworp tegen en de dame van Amber zet die secuur om 3-5. Het ‘spel’ van Rijko wordt stilaan ruwer dus is het zaak om kalm ons spel te blijven spelen en al zeker niet in te gaan op provocaties én de irritante houding van de scheidsrechter. Via een schot van Hendrik de 3-6 en even later kan Robin, die in steun was gekomen voor de inlopende Pauline, uit de pivot Amber vrij spelen en die schiet binnen 3-7. Dan een kopie van hun vorig doelpunt als Janne uit de steun Mirthe kan aanspelen voor een ver schot 3-8. In de langste aanval van de wedstrijd met zeker 6 schoten op de mand is het uiteindelijk Liam die éénhandig van onder de korf kan binnen leggen 3-9. Als Robin van ver schiet kan Hendrik de rebound bemachtigen en ineens een wegtrekker laten aantekenen 3-10. In de slotseconde maakt Ward aan de overzijde nog een strafworpfout en Rijko brengt de 4-10 ruststand op het bord.

Na de rust blijft Rijko het zeventigpassenspel spelen  maar het zijn wij die veel doeltreffender zijn. Na een lange aanval is het uiteindelijk Janne die een schotje kan binnen prikken 4-11. Even later een mandscherend schot van Liam, rebound Mirthe en die op Janne welke onderdoor stapt voor de 4-12. Dame van Janne niet tevreden en na de vakwissel direct een schot tegen Janne 5-12. Robin dan met een lob over twee heren van Rijko naar Hendrik, éénhandig 5-13. Even later krijgt hij echter een strafworp tegen en 6-13. De 6-14 komt er nadat Liam onder druk van de schotklok een airbal schiet maar kijk, die valt zowaar ideaal voor Mirthe die er met een kort schotje 6-14 van maakt. Het ‘spel’ van Rijko heeft bij sommigen van hen al lang niets meer met korfbal te maken maar is een soort van fysieke krachtmeting geworden waarbij een kordaat optreden van de scheidsrechter had gemogen.  Robin maakt handig gebruik van bovenstaande  en krijgt een strafworp mee als z’n heer boven op hem springt. Pauline zet de strafworp om voor de 6-15 na 10 minuten. Even later Robin in steun voor kapitein Amber en die kan een inloper éénhandig binnen leggen 6 -16. Met een inloper tegen Hendrik komt Rijko nog eens op het bord 7-16. Joni komt Janne vervangen. Met een strafworp tegen Amber naar 8-16. Via het zoveelste lopend blok van Rijko kunnen ze zo een inloper scoren tegen Mirthe 9-16. Pauline schiet de 9-17 nog binnen maar met een schot tegen Amber 10-17. De wedstrijd staat zowat op het punt te ontaarden door de uiterst zwakke leiding. Met een schot tegen Pauline naar 11-17. We nemen een time-out om de boel te bedaren maar in een woordenwisseling met de scheidsrechter krijgt Ben de rode kaart voorgeschoteld. (Twee maten, twee gewichten heet zoiets denk ik als we tot op de tribune horen wat de thuiscoach de hele wedstrijd staat te roepen). We komen via Hendrik op 11-18. Nadat Robin zowat getorpedeerd werd, zonder dat dit nog maar gefloten werd, begint de scheidsrechter een heel verhaal tegen hem en krijgt hij de gele kaart getoond ! Een zwaktebod van de scheidsrechter. Even later steun van Robin voor de inlopende Amber, strafworp, maar de bal valt toch binnen 11-19. Axel voor de met krampen sukkelende Liam. Via een ver schot kan Joni de 20ste laten aantekenen. Bjarne komt Robin uit veiligheidsoverweging nog vervangen.  Met een ver schot tegen Amber doet Rijko de boeken toe 12-20.

TAFKAD     

 

P.S van coach Ben : Team, mijn excuses voor deze stomme rode kaart. Ik ben hier in de fout gegaan tegenover het team en tegenover onze club. Ik had moeten zwijgen... Dit was geen voorbeeld naar jullie toe.
Sorry!

 

Aanval : Quinte (3) – Luna – Mauro (2)  – Bjarne (4)

Verdediging : Elin (3) – Tine (6) – Axel – Kobe (4)

Reserven : Pauline (1) – Liam (1) - ….

Imke is uit de plaaster en kon zo direct de notities bijhouden voor ondergetekende.

Na de knappe overwinning tegen Kwik vorige week moesten we vandaag naar de leider uit de reeks Boeckenberg. Hier punten sprokkelen zou ons virtueel over rechtstreekse concurrent Temse hijsen in het klassement.

Via een ver schot tegen Kobe komen we al snel 1-0 achter maar Mauro krijgt even later in aanval een strafworp mee, strafworp welke Bjarne rustig om zet 1-1. Het is direct duidelijk dat in ons tweede aanvalsvak het de dames zijn die voor het gevaar moeten gaan zorgen en ze zijn op de afspraak ! Via een schot van Tine en een inloper van Elin (telkens op steun van Kobe want die moest met z’n dubbele tegenstrever niet onder de korf gaan wonen) naar 1-3. Bjarne schiet ons op pas van Mauro naar 1-4 alvorens Boeckenberg kan antwoorden met een schot tegen Kobe 2-4.

Via verre schoten tegen Mauro en even later tegen Luna, BKC op gelijke hoogte 4-4. Via een zelf uitgelokte strafworp kan Bjarne ons op voorsprong brengen 4-5. Aan de overzijde nu ook een strafworp, tegen Elin en terug gelijk. Axel krijgt dan een vrijworp mee en dan is daar Tine om deze uitgelezen kans te benutten 5-6. Kobe krijgt wat later een strafworpfout mee en zet de penalty rustig zelf om 5-7. In verdediging is hij echter ‘iets’ te gretig en wanneer hij te fel instapt kan z’n heer onderdoor stappen voor de aansluiting 6-7. Op pas van Luna kan Quinte echter op schot ons terug op twee doelpunten verschil brengen 6-8. Na een overnamesituatie bij een inloper van Axel kan Tine de vrijstaande Kobe bereiken en die schiet de 6-9 ruststand op het bord.

Na de thee komt BKC het beste uit de kleedkamer. Direct een ver schot tegen Mauro en na de vakwissel een schot tegen Axel en de aansluiting is weer daar 8-9. Pauline komt Luna vervangen. Op pas van de net ingekomen Pauline kan Quinte van ver scoren 8-10. Met een ver schot tegen Bjarne naar 9-10 maar als Elin een vrijworp mee krijgt is daar Tine voor de 9-11. Liam komt in voor Axel. Via een schot van Quinte op pas van Pauline lopen we drie doelpunten uit 9-12 maar BKC wil niet plooien en scoort uit een wegtrekker uit de korf tegen Kobe 10-12. Via inlopers van Tine en Elin, steun Kobe, lopen we ineens uit naar 10-14 ! BKC kraakt en als Mauro op pas van Pauline de 5 doelpunten verschil op het bord brengt zakt zienderogen het geloof bij BKC 10-15. Met een penalty tegen Kobe knagen ze nog wat aan de achterstand 11-15 maar een inloper van Tine (steun Liam) smoort hun hoop in de kiem 11-16. Elin krijgt een penalty mee, Kobe zet om 11-17. Via een schot van Bjarne en een inloper van Pauline (telkens steun Mauro) gaan we naar een afstraffing 11-19. Met Tine nu in steun zien we een inloper van Kobe voor de tractatiegoal 11-20. Mirthe komt voor Quinte en Robin voor Kobe.

Het is nu gewoon de tijd uitspelen want van een wedstrijd is al lang geen sprake meer… Elin kan nog eens onderdoorstappen voor de 11-21 en Mauro kan op pas van Mirthe de dubbele cijfers laten aantekenen 11-22. Liam krijgt dan een ver schot tegen 12-22 maar is direct van antwoord na de vakwissel met ook een ver schot 12-23. Elin lokt nog een penalty uit welke Tine omzet 12-24 en BKC heeft het laatste woord vandaag met een ver schot tegen Liam 13-24.

Knappe en ruime zege tegen de leider uit de reeks ! Vergeet niet dat volgende week Vobako naar Kontich komt Vobako waar we in de heenwedstrijd onnodig een punt lieten liggen wat ons in de eindafrekening wel eens zuur zou kunnen opbreken. Zaak is om de goede flow vast te houden en om te beginnen de twee punten al zeker thuis te houden volgende week.

EXDIEPESPITS

© 2017, website powered by Twizzit.com